Suspiciuni majore legate de ultimele imagini cu tenismena chineză Peng Shuai. "Înregistrarea video nu este suficientă!"
Postat la: 21.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Imaginile cu tenismena Peng Shuai zâmbitoare au apărut sâmbătă seara, 20 noiembrie, în timp ce presiunea internaţională asupra Chinei este în creştere pentru a obţine informaţii despre soarta jucătoarei de tenis, informează AFP.
Peng Shuai, în vârstă de 35 de ani, fostă numărul 1 mondial la dublu şi vedetă în ţara ei, nu a mai avut nicio apariţie publică după ce l-a acuzat că a forţat-o să întreţină relaţii sexuale pe Zhang Gaoli, un fost oficial de rang înalt al Partidului Comunist, cu 40 de ani mai în vârstă decât ea. În mesajul postat la începutul lunii noiembrie pe contul său oficial de Weibo, care a fost rapid cenzurat, ea a descris o legătură amoroasă forţată cu un Zhang Gaoli căsătorit, înainte ca acesta să ajungă în funcţii înalte. În această postare, atribuită lui Peng Shuai, dar a cărei autenticitate AFP nu a putut-o verifica, jucătoarea a explicat că Zhang Gaoli a reluat contactul cu ea după ce s-a pensionat, în 2018, şi a menţionat că a avut loc un raport sexual "forţat". După acest mesaj, soarta lui Peng Shuai a constituit subiectul multor întrebări.
"În ultimele zile a rămas acasă, în deplină libertate, şi nu a vrut să fie deranjată", a declarat sâmbătă Hu Xijin, influentul redactor-şef al cotidianului chinez Global Time. Peng Shuai "va apărea în public în curând", a scris acesta în limba engleză pe Twitter (care este blocat în China), sâmbătă la prânz (ora Beijingului). Hu, care se prezintă drept un apropiat al regimului, a postat seara două înregistrări video cu jucătoarea "luând cina cu antrenorul şi prietenii ei într-un restaurant" din Beijing, despre care afirmă că au fost filmate în aceeaşi zi. AFP nu a putut confirma identitatea localului sau condiţiile în care au fost făcute înregistrările video. Hu Xijin nu a postat nimic pe acest subiect pe contul său de Weibo, în limba chineză.
În imagini, Peng Shuai apare lângă două femei tinere, în jurul unei mese cu mâncare şi pahare de vin, într-un loc zgomotos. Un bărbat este aşezat în faţa jucătoarei, iar conversaţia are drept subiect meciurile de tenis. "Mâine este 20 noiembrie", spune bărbatul, corectat imediat de un comesean: "Este 21 noiembrie". Conversaţia, care pare a fi pusă în scenă, este filmată cu telefonul mobil de o persoană neidentificată. Peng Shuai pare relaxată.
Într-o declaraţie dată publicităţii sâmbătă, preşedintele WTA Steve Simon a apreciat drept pozitivă apariţia acestor imagini, dar a precizat că "înregistrarea video nu este suficientă" pentru a arăta că Peng Shuai este "liberă în deciziile şi acţiunile sale". Steve Simon s-a declarat, în continuare, "îngrijorat de sănătatea şi siguranţa lui Peng Shuai". Patru fotografii ale campioanei, presupuse a fi de dată recentă, au fost publicate ulterior pe contul de Twitter @shen_shiwei, etichetată de reţeaua de socializare ca fiind entitate media controlată de stat în China.
AFP nu a reuşit să stabilească în mod independent când au fost făcute aceste fotografii, iar solicitările de explicaţii adresate deţinătorului contului au rămas fără răspuns. Într-una din poze, jucătoarea apare zâmbind cu o pisică în braţe în ceea ce pare a fi propria locuinţă. Pe fundal sunt vizibile jucării din pluş, un trofeu, un drapel al Chinei şi acreditări. O altă fotografie este un selfie în care Peng Shuai ţine o figurină din Kung Fu Panda. În fundal se vede o poză cu Winnie the Pooh.
Contul de Twitter care le-a publicat, scrie, în limba engleză, că aceste fotografii au fost postate în privat de jucătoare pe o reţea de socializare pentru a le ura un "week-end plăcut" persoanelor din lista sa de contact. Cazul Peng Shuai este cenzurat în China, iar persoanele din anturajul jucătoarei de tenis au refuzat să comenteze. Fostul viceprim-ministru Zhang Gaoli, unul din cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei în perioada 2013 - 2018, nu a reacţionat public la acuzaţiile care i-au fost aduse de Peng Shuai.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.S-a încheiat lupta pentru titlu în Formula 1. Cine e campionul din 2024
- 4.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 5.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 6.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu