Se pregătește o nouă revoluție în lumea fotbalului - Cum ar putea fi stabilite sumele de transfer
Postat la: 04.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, consideră că este posibilă o revoluţionare a economiei fotbalului prin raţionalizarea sumelor de transfer cu ajutorul unui algoritm.
Cum se calculează valoarea de piaţă a unui fotbalist? O întrebare delicată. În timp ce criterii obiective precum vârsta, data expirării contractului, poziţia, numărul de meciuri jucate şi de goluri marcate în campionat şi numărul de selecţii la naţională dau o idee despre preţul unui jucător, piaţa dă uneori impresia că este total deconectată de realitate, potrivit Le Figaro.
Recenta creştere a preţurilor în Arabia Saudită şi sumele colosale puse pe masă de mai multe cluburi saudite pentru a achiziţiona sportivi care joacă în ligile europene au demonstrat încă o dată că negocierile sunt cele care stabilesc în cele din urmă preţul între două părţi.
FIFA pare pregătită să revoluţioneze modul în care se fac transferurile în fotbal. În cadrul unei conferinţe juridice de la Tokyo, Gianni Infantino a declarat că este deschis unei revizuiri complete a sistemului actual. El a menţionat posibilitatea de a se stabili sumele de transfer pe baza unui algoritm care să ia în considerare o multitudine de date despre un sportiv.
Şeful FIFA, care doreşte să "crească transparenţa sistemului" şi "să-i ajute pe cei implicaţi" în fotbal, nu a dat însă mai multe detalii despre evoluţia unui proiect care ar putea duce la un cutremur în fotbal.
Algoritmii sunt deja utilizaţi pentru a evalua valoarea jucătorilor, de exemplu pe celebrul site transfertmarkt.de, care stabileşte şi actualizează periodic preţurile teoretice a mii de jucători din întreaga lume. Observatorul de fotbal al Centrului internaţional de studii şi sport (CIES) dispune, de asemenea, de un software în care sunt introduse date pentru a stabili valorile. Dar aceste estimări sunt uneori total diferite de sumele pe care un club le pune în cele din urmă pe masă atunci când vine vorba de achiziţionarea unui jucător.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Politico: O bombă radioactivă cu ceas îl așteaptă pe Trump sub gheața Groenlandei
În sălbăticia înghețată a Groenlandei, un secret radioactiv doarme sub gheață - și ar putea fi o durere de cap pentru Donald Trump dacă președintele ales al SUA își va pune în aplicare amenințarea de a prelua controlul asupra vastei insule arctice, relatează Politico.
-
Iranul dezvăluie existenţa unei instalaţii subterane de nave „în apele din sudul" ţării
Forţa maritimă a Gardienilor Revoluţiei- armata de elită a regimului de la Teheran - a dezvăluit sâmbătă o instalaţie subterană de nave situată „în apele din sudul" ţării, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat.
-
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză: Câştigul salarial mediu net lunar va creşte cu 6,2% în 2025. Câştigul real se va majora cu 1,6%
Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.
-
Un „mini cabinet" britanic secret face planuri pentru a lucra cu imprevizibilul Trump
Adevărul fundamental despre Donald Trump, la nivel guvernamental, dar și în rândul liderilor din afaceri și armată din Marea Britanie, este acela că, indiferent de ce s-ar întâmpla, Trump nu este previzibil. Acest lucru este valabil și acum.
-
CIA a declasificat o carte despre cum va sfârși lumea
O carte clasată de CIA timp de peste 50 de ani aduce în prim-plan o teorie surprinzătoare despre sfârșitul lumii. „The Adam and Eve Story" (Povestea lui Adam și Eva), scrisă de Chan Thomas, fost angajat al Forțelor Aeriene ale SUA și cercetător în fenomenele OZN, conține o ipoteză apocaliptică care a fost reținută de agenție până acum câțiva ani.
-
Vladimir Tismăneanu îl ironizează pe Călin Georgescu: „Împerecherea dintr o camaradă de cuib și un tovarăș de organizație de bază a generat venirea pe lume a Mântuitorului securist"
Vladimir Tismaneanu, istoric al comunismului şi profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland din SUA, l-a numit pe Călin Georgescu, într-o postare pe Facebook, „Mesia cu epoleți", ironizându-l pe fostul finalist prezidențial după dezvăluirile legate de trecutul legionar al mamei sale.
-
Bombardamente, în loc de armistițiu. Armata israeliană a lovit în Gaza, după ce Hamas a blocat intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului
Armata Israeliană (IDF) susține că avioanele sale de luptă efectuează un val de atacuri aeriene în Fâșia Gaza. Mai multe detalii vor fi furnizate ulterior, adaugă armata, citată de Times of Israel.
-
Trăsnet în economia globală: Rezerva Federală a SUA se retrage din grupul pentru gestionarea riscurilor climatice în sistemul financiar
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat vineri că s-a retras din reţeaua globală de bănci centrale şi autorităţi de reglementare care explorează modalităţi de a supraveghea riscurile climatice în sistemul financiar.
-
Româncă din Germania, scandalizată de prețurile identice cu cele din țară
O româncă stabilită de ani buni în Germania a stârnit un val de reacții în mediul online după ce a făcut o comparație între prețurile din Germania și cele din România. Revoltată de ceea ce consideră a fi o nedreptate pentru românii care trăiesc acasă
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
- 2.„Atât mi-a zis nenorocitul de Mircea Lucescu". Amintiri din Poiana Brașov cu Radu Banciu și actualul selecționer al României
- 3.România triumfă la Campionatul Mondial de Pole și Aerial Sports 2024: 6 medalii câștigate de Clubul Sportiv „Just Champions"
- 4.De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu