Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Romania ar putea gazdui meciuri din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal! Anuntul a fost facut cu putin timp in urma

Postat la: 02.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cupa Mondiala din 2030 ar putea ajunge sa se dispute si in Romania! Propunerea a fost facuta la Summitul de la Varna, acolo unde au participat liderii celor 4 tari: prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, presedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, premierul grec Alexis Tsipras si prim-ministrul bulgar Boyko Borisov.

In vara, aceiasi 4 oficiali de stat au participat la un summit la Salonic, in cadrul caruia s-a stabilit ca vor exista colaborari mai stranse in privinta proiectelor energetice si de transport, pentru o mai buna conexiune a economiilor Romaniei, Serbiei, Bulgariei si Greciei. "Prin intermediul sportului, cooperarea dintre cele 4 tari se va adanci si mai mult. De aceea vom lua in calcul sa gazduim un eveniment sportiv major", a spus primul-ministru Greciei, Alexis Tsipras. Premierul bulgar Boyko Borisov si presedintele sarb Aleksandar Vucic l-au indemnat sa dezvaluie ca evenimentul respectiv este chiar Cupa Mondiala din 2030, pentru care inca este deschisa lista depunerii candidaturilor.

"Asa cum Bulgaria si Italia au gazduit Campionatul Mondial de volei in urma cu o luna, putem gazdui Cupa Mondiala de fotbal in cele 4 tari", a spus Borisov. Urmatoarea intalnire dintre Dancila, Borisov, Vucic si Tsipras va avea loc in decembrie 2018, la Belgrad. Pentru organizarea Cupei Mondiale din 2030 s-a inscris deja grupul sud-american Uruguay - Argentina - Paraguay. Interese pentru gazduirea turneului final si-au mai manifestat si Algeria - Maroc - Tunisia, Coreea de Sud - Coreea de Nord - Japonia - China si Anglia - Scotia - Tara Galilor - Irlanda de Nord - Irlanda. Primul turneu de fotbal major la organizarea caruia partipa Romania este Campionatul European din 2020, acolo unde Arena Nationala din Bucuresti va gazdui 4 meciuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE