România a învins Turcia cu 2-0. Contra l-a baut pe Lucescu
Postat la: 10.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, într-un meci amical.
România a făcut un meci bun şi a reuşit să se impună prin golurile marcate de Gheorghe Grozav (42, 69), jucător în Turcia, la Karabukspor. Prima repriză a fost una destul de modestă, deşi iniţiativa a aparţinut tricolorilor. Prima ocazie s-a consemnat în minutul 5, când Budescu a reluat într-un mingea centrată de Toşca. Până în finalul primei reprize, când s-a deschis scorul, niciuna dintre echipe nu a reuşit să creeze faze de poartă. În min. 42, Grozav a finalizat centrarea lui Deac, şutul său fiind deviat de fundaşul Ozan Tufan.
În partea secundă, oaspeţii au avut o oportunitate prin Cenk Tosun (49), care a tras peste poartă de lângă Chiricheş. Jucătorii antrenaţi de Cosmin Contra au fost aproape de a-şi mări avantajul, în min. 53, când Grozav a centrat, dar fundaşul Caglar Soyuncu a respins din faţa porţii goale. Un minut mai târziu, portarul Harun Tekin a prins mingea trimisă slab de Budescu. Turcia a tras la poartă (57), prin Ozan Tufan, dar balonul s-a dus peste ţintă.
România şi-a dublat avantajul în min. 69, când Grozav a marcat cu un şut din careu, după ce l-a driblat scurt pe Serdar Aziz. Budescu a trecut pe lângă gol (71), şutul său fiind respins de portar. Turcia a avut şi ea o mare ocazie de a înscrie, dar debutantul Niţă şi fundaşul Grigore (76) au salvat golul, la reluarea lui Kenan Karaman. Torje (76) a şutat pe lângă poartă din marginea careului, iar încercarea de lob a lui Alibec (80), de la circa 40 de metri, a fost blocată în faţa porţii de Caglar Soyuncu.
Cenk Tosun a ratat cea mai mare ocazie a oaspeţilor (88), când a reluat cu capul peste poartă centrarea aproape perfectă a lui Atila Turan. România a avut ultimele oportunităţi ale partidei, dar şutul lui Alibec (90+2), din întoarcere, a fost respins de portar, iar un minut mai târziu atacantul echipei FCSB a fost deposedat în careu. În echipa României au evoluat trei jucători legitimaţi la echipe din Turcia, Săpunaru (Kayserispor), Torje şi Grozav (ambii la Karabukspor).
Mircea Lucescu a primit înaintea meciului un tricou cu numărul 11 din partea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, şi o minge cu autografele internaţionalilor români din partea lui Cosmin Contra. Partida de la Cluj-Napoca a fost prima pentru naţionala României, după lansarea noii sale identităţi de brand. Blazonul de pe tricoul jucătorilor este o reinterpretare a stemei naţionale într-o manieră modernă, dinamică: un scut pe care este scris România şi cinci cadrane care corespund celor cinci provincii româneşti, concentrate în jurul unui pentagon negru asemănător celui de pe mingea de fotbal, iar noul slogan este ''Luptăm împreună''.
Totodată a fost primul meci al lui Adrian Mutu ca managerul sportiv al Federaţiei Române de Fotbal. Cosmin Contra este neînvins în trei meciuri ca selecţioner, având două victorii şi un egal. A fost al 26-lea meci cu Turcia, bilanţul fiind favorabil tricolorilor, cu 14 victorii, 7 remize, 5 înfrângeri, golaveraj 49-24.
Marţi 14 noiembrie, România va disputa un nou joc amical, cu Olanda, la Bucureşti, pe Arena Naţională (21,00).
România - Turcia 2-0 (1-0)
A marcat: Gheorghe Grozav (42, 69).
Cluj-Napoca, Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu'': circa 16.000 spectatori
meci amical
Au evoluat echipele:
România: 1. Costel Pantilimon (16. Florin Niţă, 71) - 22. Cristian Săpunaru (27. Mihai Bălaşa, 75), 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 21. Dragoş Grigore, 3. Alin Toşca - 8. Mihai Pintilii, 23. Nicolae Stanciu (29. Denis Alibec, 77) - 26. Ciprian Deac (11. Gabriel Torje, 62), 14. Constantin Budescu (17. Eric Bicfalvi, 72), 10. Gheorghe Grozav - 13. Claudiu Keşeru (9. Florin Andone, 66). Selecţioner: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 12. Ciprian Tătăruşanu - 2. Nicuşor Bancu, 4. Cosmin Moţi, 24. Cristian Ganea, 5 . Ovidiu Hoban, 7. Alexandru Chipciu, 20. Sergiu Hanca, 25. Alexandru Băluţă, 28. Florin Tănase, 19. George Ţucudean.
Turcia: 23. Harun Tekin - 6. Ozan Tufan (26. Barîş Yardimci, 83), 4. Serdar Aziz, 13. Caglar Soyuncu, 2. Atila Turan - 5. Okay Yokuşlu, 8. Selcuk Inan (căpitan; 17. Cengiz Under, 46) - 11. Yusuf Yazici (19. Yunus Malli, 46), 14. Oguzhan Ozyakup, 10. Hakan Calhanoglu (24. Kenan Karaman, 64) - 9. Cenk Tosun. Selecţioner: Mircea Lucescu.
Rezerve neutilizate: 12. Okan Kocuk, 1. Volkan Babacan - 25. Erol Erdal Alkan, 21. Omer Toprak, 15. Ugur Demirok, 3. Ismail Koybaşi, 18. Deniz Turuc, 20. Emre Akbaba, 16. Enes Unal.
Arbitru: Tiago Bruno Lopes Martins; arbitri asistenţi: Ricardo Jorge Ferreira Santos, Luis Andre Ferreira Pinto Campos (toţi din Portugalia); arbitru de rezervă: Horaţiu Feşnic (Cluj-Napoca)
Cartonaşe galbene: Malli (82)
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.S-a încheiat lupta pentru titlu în Formula 1. Cine e campionul din 2024
- 4.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 5.„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
- 6.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 7.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu