Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rezultat remarcabil pentru George Colțea în prima etapă a Cupei Mondiale de Biatlon din noul sezon

Postat la: 26.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La Ostersund, în Suedia, s-a dat startul noului sezon al Cupei Mondiale, cea mai puternică competiție de biathlon, care se desfășoară în mai multe etape, până la venirea primăverii.

În orașul-capitală a provinciilor reunite Jämtland și Härjedalen, fondat de regele Gustav al III-lea, cu aproape două secole și jumătate în urmă, Gerge Colțea a scris și el istorie, cu o clasare pe locul 16, după o cursă de 20 km, în care a avut o singură ratare, la cea de a doua oprire în poligon. Ostersund devine astfel un reper pentru performanțele biatloniștilor români, dacă ne amintim că o altă clasare în Top 20 s-a mai obținut tot aici, în sezonul 2016-2017, când Cornel Pucheanu a reușit să termine pe locul 14 cursa individuală de 20 km.

Plusul pentru George Colțea este însă dat de faptul că se află la începutul perioadei de seniorat, iar acest debut în noul sezon al Cupei Mondiale confirmă trendul ascendent pe care biatlonistul român se află. El are deja la activ o participare la Jocurile Olimpice, deși în 2022 era încă junior, categorie de vârstă la care cele mai bune rezultate ale sale sunt două locuri 4 (la individual și la sprint) la Campionatele Europene și un loc 4 la individual la Campionatele Mondiale.

George Colțea este sportivul culbului Dinamo, și este antrenat de legenda biatlonului românesc, Gheorghe Gârniță, și de Gheorghe Stoian. Prima etapă a Cupei Mondiale, la startul căreia s-au aliniat 104 biatloniști, a fost câștigată de germanul Roman Rees, urmat pe podium de compatriotul său Justus Strelow și de norvegianul Johannes Thingnes Boe, medaliat cu bronz la ultima ediție a Jocurilor Olimpice. România a mai avut la start pe Dmitri Șamaev (locul 58), George Buta (locul 92) și Raul Flore (locul 99). (Inocențiu Voinea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE