Rezultat remarcabil pentru George Colțea în prima etapă a Cupei Mondiale de Biatlon din noul sezon
Postat la: 26.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
La Ostersund, în Suedia, s-a dat startul noului sezon al Cupei Mondiale, cea mai puternică competiție de biathlon, care se desfășoară în mai multe etape, până la venirea primăverii.
În orașul-capitală a provinciilor reunite Jämtland și Härjedalen, fondat de regele Gustav al III-lea, cu aproape două secole și jumătate în urmă, Gerge Colțea a scris și el istorie, cu o clasare pe locul 16, după o cursă de 20 km, în care a avut o singură ratare, la cea de a doua oprire în poligon. Ostersund devine astfel un reper pentru performanțele biatloniștilor români, dacă ne amintim că o altă clasare în Top 20 s-a mai obținut tot aici, în sezonul 2016-2017, când Cornel Pucheanu a reușit să termine pe locul 14 cursa individuală de 20 km.
Plusul pentru George Colțea este însă dat de faptul că se află la începutul perioadei de seniorat, iar acest debut în noul sezon al Cupei Mondiale confirmă trendul ascendent pe care biatlonistul român se află. El are deja la activ o participare la Jocurile Olimpice, deși în 2022 era încă junior, categorie de vârstă la care cele mai bune rezultate ale sale sunt două locuri 4 (la individual și la sprint) la Campionatele Europene și un loc 4 la individual la Campionatele Mondiale.
George Colțea este sportivul culbului Dinamo, și este antrenat de legenda biatlonului românesc, Gheorghe Gârniță, și de Gheorghe Stoian. Prima etapă a Cupei Mondiale, la startul căreia s-au aliniat 104 biatloniști, a fost câștigată de germanul Roman Rees, urmat pe podium de compatriotul său Justus Strelow și de norvegianul Johannes Thingnes Boe, medaliat cu bronz la ultima ediție a Jocurilor Olimpice. România a mai avut la start pe Dmitri Șamaev (locul 58), George Buta (locul 92) și Raul Flore (locul 99). (Inocențiu Voinea)
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.S-a încheiat lupta pentru titlu în Formula 1. Cine e campionul din 2024
- 4.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 5.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 6.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu