Rafael Nadal a devenit cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor
Postat la: 30.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Rafael Nadal este primul jucător din istorie care câștigă 21 de grand slam-uri, după ce a câștigat duminică titlul de campion al Australian Open, depășindu-i astfel pe Roger Federer și Novak Djokovic, care au câte 20 de titluri de Grand Slam.
Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP, l-a întrecut cu scorul de 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5, pe rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP. Finala a durat aproape cinci ore şi jumătate. Nadal, 35 de ani, a cucerit a doua oară în carieră Australian Open, din şase finale jucate, primul succes după cel repurtat în 2009.
Spaniolul a mai câştigat de 13 ori turneul de la Roland Garros, de două ori turneul de la Wimbledon şi de patru ori US Open. Şi "contorul" poate înregistra noi trofee, pentru că urmează French Open, turneu la care Nadal este "Regele Zgurii". Medvedev, 25 de ani, rămâne cu două finale jucate la Melbourne Park şi pierdute la rând, o finală şi un trofeu la US Open.
Cei doi jucători au oferit, duminică, un meci epic pe Rod Laver Arena, aproape plină cu spectatori care au ţinut cu Nadal şi care au creat o atomsferă de Cupa Davis în tribune. Au fost schimburi lungi, un festival de lovituri spectaculoase, scurte, diagonale şi execuţii în lung de linie, răsturnări de scor, un show demn de o finală de grand slam istorică.
Medvedev a început bine şi a reuşit să câştige repede primul set (ţinând cont de cât au durat celelalte), în 42 de minute, cu 6-2 şi cu două break-uri luate la rând de la 2-2.
Lupta s-a încins cu adevărat în setul al doilea. Nadal a avut toate avantajele posibile, 4-1, 5-3, minge de set la 5-4, pe propriul serviciu, 5-3 în tie-beak. Rusul a salvat de fiecare dată şi a revenit câştigând şi al doilea set, cu 7-6, după 84 de minute.
Jocul şi-a schimbat sensul în setul al treilea, când Medvedev a avut 3-2 şi 40-0 pe serviciul lui Nadal. Spaniolul a reuşit să egaleze şi din acel moment a trecut la controlul partidei.
La 4-4, 15-30, Medvedev, incredibil de neinspirat în partea a doua a jocului, a ratat o minge foarte uşoară de la fileu, iar publicul a explodat în urale. Rusul a aplaudat ironic faptul că numeroşii fani ai lui Nadal din tribune s-au bucurat zgomotos la o greşeală neforţată, spre nemulţumirea acestora. Numărul 2 mondial şi-a pierdut serviciul, iar Nadal a consolidat unicul break al setului, reducând din diferenţă, 1-2, după 64 de minute de joc (durata setului).
În setul al patrulea, Nadal a reuşit break-ul la 1-1, rusul a făcut rebreak, dar imediat şi-a pierdut a doua oară serviciul, decisiv de data aceasta pentru că fostul lider ATP a egalat 2-2, după 6-4 şi după un set de 62 de minute.
Medvedev, care a cerut de două ori intervenţia fizioterapeului pentru crampe, fiind clar afectat fizic mai mult decât adversarul, a încercat din răsputeri să ţină pasul cu Nadal. Acesta din urmă a rupt echilibrul cu break la 2-2, apoi ghemul al şaselea a fost interminabil. Numărul 2 mondial a ratat trei mingi de break şi ghemul i-a revenit tot rivalului, care a gestionat bine avantajul până la 5-3. La acest scor, cu ultimele resurse, Medvedev a egalat cu break chiar pe serviciul de titlu al spaniolului, dar în ghemul următor şi-a pierdut serviciul şi Nadal nu a mai ratat a doua oară şansa de a deveni cel mai titrat tenismen din istorie. A fost 7-5 după alte 72 de minute.
Finala a fost perturbată în setul al doilea, la scorul de 5-3 pentru Nadal, avantaj la primire Medvedev, când un spectator a intrat pe teren. Fanul a fost imobilizat repede de forţele de ordine şi scos în afara arenei. Se pare că spectatorul care a intrat pe teren cu un banner a vrut să protesteze faţă de faptul că refugiaţii din Australia sunt ţinuţi în detenţie.
Cei doi jucători îşi vor păstra locurile şi după această competiţie. Câştigătorul AusOpen va primi un premiu de 2,875 de milioane de dolari australieni (1,82 de milioane de euro) şi 2.000 de puncte ATP. Învinsul va încasa un premiu de 1,575 de milioane de dolari australieni (996.500 de euro) şi 1.200 de puncte ATP.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
O prima dovadă a existentei multiversului: astronomii au descoperit ca "Pata Rece" ar fi putut sa apara in urma ciocnirii cu un alt univers apropiat de al nostru
Teoria multiversului sugerează că universul nostru este doar unul dintre numeroasele universuri ramificate și infinite. Pentru a găsi dovezi ale multiversului, oamenii de știință au examinat fondul cosmic de microunde (CMBR), lumina rămasă de la Big Bang.
-
Șoc în lumea serviciilor secrete: Un mare șef al spionilor a pierdut documente clasificate și a fost demis pe loc
Henrik Landerholm, consilierul pentru securitate națională al Suediei, și-a dat demisia luni după ce poliția a deschis o anchetă privind mai multe incidente în care a uitat documente clasificate și dispozitive personale în locuri publice.
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.„Atât mi-a zis nenorocitul de Mircea Lucescu". Amintiri din Poiana Brașov cu Radu Banciu și actualul selecționer al României
- 2.România triumfă la Campionatul Mondial de Pole și Aerial Sports 2024: 6 medalii câștigate de Clubul Sportiv „Just Champions"
- 3.De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu