Prietenul lui Pele, dezvăluire emoționantă despre fostul fotbalist: Dacă Pele ar fi fost un alb cu ochii albaştri, ar fi fost acceptat de toţi
Postat la: 30.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Deteriorarea stării de sănătate a "Regelui" Pele a reînviat curiozitatea pentru liniştitul orăşel Tres Coracoes din statul Minas Gerais, în sud-estul Braziliei, unde s-a născut în urmă cu 82 de ani fostul mare fotbalist, scrie AFP.
Fanii legendarului fotbalist cutreieră oraşul cu 75.000 de oameni în căutarea rarelor suveniruri dedicate lui Pele, care s-a născut într-o familie săracă aici, unde şi-a petrecut primii ani din viaţă.
Acum exact o lună, Pele a fost internat la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde urma, de la sfârşitul anului 2021, o chimioterapie pentru un cancer de colon. Cancerul lui Pele "progresează" şi fostul mare jucător primeşte "un tratament mai intensiv" din cauza unei "insuficienţe renale şi cardiace", a anunţat, pe 21 decembrie, acest spital.
Tres Coracoes ("trei inimi") este situat la distanţă egală, circa 250 km, de metropolele Belo Horizonte, Sao Paulo şi Rio de Janeiro, şi este înconjurat de plantaţii de cafea.
Localitatea şi datorează celebritatea unui singur fapt: naşterea, în 1940, a lui Edson Arantes do Nascimento, Pele.
Foarte tânăr, Pele a schimbat oraşul, înainte de a-şi începe în adolescenţă cariera la Santos FC, lângă Sao Paulo, unde se află un muzeu Pele, care prezintă majoritatea suvenirurilor sale.
În Tres Coracoes, agravarea bolii a adus mai mulţi vizitatori la Casa Pele, o replică a primei sale locuinţe, situată pe o stradă abruptă, cu case joase, care îi poartă numele.
"Nu am fost niciodată în această casă, care are deja zece ani. Dar anunţul spitalizării sale m-a făcut să vreau s-o vizitez", a declarat Neilor Henrique, un vecin în vârstă de 41 de ani
Construită pe baza unor suveniruri ale mamei lui Pele, Celeste Arantes do Nascimento, care are astăzi 100 de ani, casa arată originile modeste ale familiei: minimul necesar de mobilier din lemn, saltele din paie, un radio vechi, un portret înrămat al părinţilor pe un perete.
La câteva sute de metri distanţă, micul muzeu Terra do Rei ("Ţara Regelui") expune tricouri ale echipei Santos semnate de fostul fotbalist, o minge cu care acesta a jucat şi certificatul său de naştere.
Dar unii fani ai lui Pele sperau să vadă mai mult în oraşul său natal.
Rafael Antunes a ajuns aici în căutarea unor suveniruri dedicate "Regelui".
"Am găsit puţine urme ale lui în oraş, aproape niciuna", a spus antreprenorul în vârstă de 43 de ani, puţin impresionat de uriaşa statuie a lui Pele ce se află la intrarea în Tres Coracoes.
"Mi se pare că asta ţine de o anume lipsă de respect pentru rolul pe care l-a jucat pentru fotbal şi pentru ţara noastră", a spus el despre singurul fotbalist ce a câştigat de trei ori Cupa Mondială.
Fernando Ortiz, prieten al familiei lui Pele, crede că alta este explicaţia.
"Mulţi brazilieni nu suportă să-şi vadă compatrioţii reuşind. Iar când vine vorba de un brazilian de culoare, respingerea este şi mai puternică", a afirmat acest sexagenar, care se află la originea construirii Casei Pele.
"Din păcate, cred că dacă Pele ar fi fost un alb cu ochii albaştri, ar fi fost acceptat de toţi", a adăugat el.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Șoc în lumea serviciilor secrete: Un mare șef al spionilor a pierdut documente clasificate și a fost demis pe loc
Henrik Landerholm, consilierul pentru securitate națională al Suediei, și-a dat demisia luni după ce poliția a deschis o anchetă privind mai multe incidente în care a uitat documente clasificate și dispozitive personale în locuri publice.
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.„Atât mi-a zis nenorocitul de Mircea Lucescu". Amintiri din Poiana Brașov cu Radu Banciu și actualul selecționer al României
- 2.România triumfă la Campionatul Mondial de Pole și Aerial Sports 2024: 6 medalii câștigate de Clubul Sportiv „Just Champions"
- 3.De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu