În primul sport i-au întrecut pe alții, în al doilea, pe sine
Postat la: 26.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cei mai mulți sportivi visează să ajungă profesioniști în sportul ales, dar sunt și unii care obțin acel succes și trec la un alt sport. Alegerile de acest gen pot fi făcute din diverse motive și deși acestea nu ajung în atenția publicului larg de cele mai multe ori, succesul și victoriile nu reușesc să rămână private.
După ce și-a consolidat renumele ca fiind unul dintre cei mai mari atleți olimpici din toate timpurile, Usain Bolt s-a retras în 2017; dar un an mai târziu a vrut să-și transfere abilitățile de pe pista de alergare, pe terenul de fotbal. În august 2018, a început să se antreneze în Gosford, Australia, împreună cu Central Coast Mariners din A-League.
Michael Jordan va fi întotdeauna amintit precum cel mai mare jucător NBA, care a pășit vreodată pe teren, dar baschetul nu a fost singurul sport pe care acesta l-a jucat. În octombrie 1993, baschetbalistul și-a anunțat retragerea din NBA, după ce a câștigat al treilea titlu cu Chicago Bulls. Luni mai târziu a lansat anunțul că încerca să adere la Chicago White Sox, echipă de baseball care aparținea tot proprietarului Bulls, Jerry Reinsdorf. A reușit acest lucru și a semnat un contract care i-a adus 127 de jocuri cu echipa afiliată, Birmingham Barons, membră a ligii minore de baseball. După ce a terminat sezonul 1994, în anul următor s-a întors la sportul care l-a făcut celebru și a câștigat încă trei campionate NBA.
În cazul în care sportul principal pe care îl practică cineva este un sport al minții, a doua alegere ar putea fi un sport care implică multă mișcare a corpului. Un jucător celebru care face acest lucru este Ben Spragg, care a optat pentru fotbal și pentru a se concentra uneori mai mult pe urmărirea mingii decât pe analiza ierarhiei mâinilor.
Gerard Piqué - fundașul Spaniei și Barcelonei - a demonstrat de-a lungul anilor că simpatia sa pentru verde trece dincolo de gazon și ajunge până la mesele rotunde de poker. Declarațiile sale cu privire la acest sport al minții, împreună cu rezultatele de invidiat obținute, demonstrează că nu doar pe terenul de fotbal se simte în elementul său. Îmi place foarte mult, spune el cu entuziasm, adică îmi place să mă aflu în multe situații diferite și să concurez mereu împotriva celor mai buni jucători, în acest caz, jucătorii de poker. Când mă așez la masă și știu că am această onoare, mă bucur cu adevărat de provocare. Am jucat în peste 400 de meciuri de fotbal, dar totuși am întotdeauna acest sentiment de emoție în stomac. Pentru mine, experiența înainte de a juca poker este aceeași ca înainte de a juca un meci.
Cel mai mare campion olimpic la înot, Michael Phelps, are un talent care se extinde în afara bazinului de înot și ajunge până pe terenul de golf. Pentru că și-a dorit o nouă provocare, a lucrat de-a lungul anilor neobosit la tehnica sa și la momentul potrivit a semnat un acord cu Ping, o companie americană de producție de echipamente sportive, pentru a-și înființa propriile sale cluburi.
Cel care ar fi avut potențialul să ajungă jucător profesionist și în alt sport decât fotbalul este Cristiano Ronaldo. Cu o forță remarcabilă, un salt vertical uimitor și mentalitatea unui învingător, acesta ar fi excelat în câteva sporturi diferite. Saltul său vertical este cu 7 cm mai mare decât al unui jucător mediu din NBA, iar raportul de grăsime corporală de 10% de care se bucură este mai mic decât al majorității supermodelelor, ceea ce îl face atletic precum un leopard. În ciuda acestor atuuri, el a decis să se dedice în totalitate fotbalului.
Pentru ca un sportiv să atingă un nivel profesionist, trebuie să fie într-o formă fantastică și să fie totodată determinat până la lună și înapoi. De aici rezultă că mulți sportivi ar putea să preia și să joace o varietate de sporturi mai bine decât cei mai mulți dintre noi, care petrecem mai mult timp în fața laptop-ului decât pe terenul de joc și, în multe cazuri, mulți sportivi profesioniști au crescut jonglând cu mai mult de un sport.
Sursa imaginii:
1. Andrey_Popov / Shutterstock.com
2. Eugene Onischenko / Shutterstock.com
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.S-a încheiat lupta pentru titlu în Formula 1. Cine e campionul din 2024
- 4.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 5.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 6.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu