Mega-anchetă internațională - Rețea de trucare a meciurilor și fraudare a pariurilor, compusă din români și bulgari, descoperită în Spania
Postat la: 15.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
O rețela formată de români și bulgari stabiliți în Spania se ocupa de trucarea meciurilor de fotbal și tenis de masă, dar și de fruadarea pariurilor online. Într-o operațiune româno-spaniolă, poliția a reușit să îi prindă pe coordonatorii rețelei. Sunt căutați în continuare toți sportivii implicați.
Europol anunță că a sprijinit o investigație condusă de Spania care vizează o organizație criminală care se ocupă cu trucarea meciurilor. În cadrul anchetei au fost implicate poliția spaniolă (Policía National), agenția fiscală spaniolă (Agencia Tributaria) și poliția română (Poliția Română), cu sprijinul suplimentar al Interpol.
În 2020, ofițerii de aplicare a legii au detectat o serie de pariuri online suspecte privind turneele internaționale de tenis de masă. Analizele ulterioare au dus la identificarea unei rețele infracționale compuse din cetățeni bulgari și români, stabiliți în Spania, care corupeau sportivii, în principal de aceleași două naționalități. Suspecții vizau competiții desfășurate în principal în afara Spaniei, în timp ce liderul organizației corupea sportivi care jucau pentru mai multe echipe de fotbal din România. Aceștia au furnizat aceste informații și altor falsificatori și, în același timp, au reușit să adune cunoștințe despre fraudele comise de organizații criminale active în aceeași zonă.
Organizația criminală a folosit un modus operandi inedit bazat pe tehnologie: a folosit sateliți pentru a capta transmisiunile în direct ale competițiilor înainte ca acestea să ajungă la casele de pariuri. Aveau la dispoziție și alte sisteme mai puțin sofisticate, care puteau detecta semnalul înainte ca acesta să ajungă la casele de pariuri. Acest lucru a permis rețelei să parieze în siguranță și să comită fraudele, datorită acestei cunoașteri a rezultatului meciurilor.
Suspecții au folosit această manevră infracțională în principal în ligile de fotbal din Asia și America de Sud și în Bundesliga. Cu toate acestea, au vizat, de asemenea, Liga Națiunilor UEFA, Cupa Mondială din Qatar din 2022 și turneele de tenis ATP și ITF. Pentru a evita suspiciunile, aceștia își plasau pariurile pe numele altor persoane, care colectau câștigurile în numele lor. În plus, suspecții au corupt un trader al unei case de pariuri importante pentru a asigura validarea cu succes a pariurilor.
23 de suspecți au fost arestați, inclusiv liderul organizației, după patru percheziții domiciliare. Confiscările includ două proprietăți imobiliare, trei vehicule de lux, două antene parabolice mari și receptoare de semnal, 47 de conturi bancare, 80 de telefoane, numerar și 13 000 EUR în bancnote false.
Membrii suspectați ai organizației criminale aveau legături strânse cu alte grupări active în întreaga Europă. Rețeaua de trucare a meciurilor era implicată în special în jocuri corupte din România. Prin urmare, cooperarea internațională între autoritățile de aplicare a legii din Spania și România, facilitată de Europol, a fost esențială pentru detectarea și dezmembrarea rețelei.
În timpul unei operațiuni din martie, Europol a desfășurat doi experți pe teren pentru a oferi sprijin analitic în timp real și expertiză anchetatorilor. În plus, la începutul lunii septembrie 2023, executarea unui mandat internațional de arestare a dus la extrădarea în Spania a principalului organizator, un fost jucător de tenis de masă bulgar.
Ancheta este încă în curs de desfășurare, deoarece unii dintre membrii suspecți ai rețelei sunt încă în libertate. De asemenea, anchetatorii caută să identifice sportivii corupți care au contribuit la fraudele comise.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 4.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 5.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu