Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












LPF propune din nou sistemul cu 12 echipe. Mesajul lui Gino Iorgulescu pentru antrenorii din Liga I

Postat la: 21.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gino Iorgulescu a postat pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal bilantul pe anul 2018. Presedintele LPF a amintit de sistemul cu 12 echipe, care a mai fost propus si în urma cu câteva luni. Mai mult, Iorgulescu i-a criticat si pe antrenorii din Liga 1 si a dat exemple si alte tari din Europa în care conditiile meteo au influentat desfasurarea partidelor.

"Exista un timp al bilantului, la fel de bine cum exista si unul al performantei. În ambele situatii sunt de îndeplinit conditii, dar, mai ales, e nevoie sa întelegem cum si unde am ajuns fiecare. Asta pentru a ne permite sa fim obiectivi si cinstiti cu noi însine. Observ în ultima vreme ca sunt tot mai vocale persoanele care acuza conditiile de joc, temperaturile scazute de la ora meciurilor, calitatea terenurilor etc. Cu atât mai surprins sunt de asemenea critici, cu cât ele vin din partea unor oameni direct implicati în fenomen, fie ca sunt comentatori ai acestuia, ba chiar conducatori, antrenori sau jucatori. Cu totii ar fi trebuit pâna la aceasta ora sa înteleaga în ce conditii ne desfasuram activitatea, care e starea de fapt economica si sociala a tarii si ce consecinte vin de aici. Nu mai departe de sfârsitul saptamânii trecute, una dintre echipele calificate în grupele UEFA Champions League, Steaua Rosie Belgrad, a jucat un meci din competitia interna în conditii meteo extrem de grele pentru ca, ce sa vezi, si în Serbia ninge. Si nu e singurul exemplu din Europa! Antrenori, care ar trebui sa stapâneasca si sa fie mai preocupati de problemele tehnice ale propriei echipe, jucatori, care ar merita sa-si dovedeasca altfel personalitatea si mai ales pe terenul de joc, se plâng zilele acestea ca afara e frig si ca terenurile nu sunt ca în Spania sau Anglia. Ar fi poate nedrept din partea noastra sa ne întrebam de ce respectivii nu joaca în Spania sau Anglia. Ei critica azi conditiile de aici, dar Liga I este competitia în care ei se desfasoara, care le ofera un statut pe masura valorii lor, o pâine care nu e deloc rea. Sigur ca mai sunt lucruri de pus la punct, tocmai de aceea am propus acum câteva luni un sistem cu doar 12 echipe în Liga I, pentru a nu mai fi obligati sa jucam atât de târziu în iarna, dar si pentru a avea un play-out mai competitiv. Am fi avut, deci, date libere în calendar si jumatate din cele sase echipe ale play-out-ului în pericol de retrogradare. Ne-am gândit si la varianta sistemului primavara-toamna, dar acesta este o imposibilitate practica. Primul motiv ar fi ca nu am mai juca la zero grade Celsius, ci la aproape 40, mai multe meciuri. În al doilea rând, respectivul sistem ar împiedica punerea lui în practica din doi în doi ani, când sunt turnee finale, europene sau mondiale. Cea mai buna dovada ca asa stau lucrurile este ca pâna si Rusia a renuntat la aceasta solutie, iar acolo vremea e cumplita în aceasta perioada.
Nu ne putem compara din pacate cu marile campionate ale Europei occidentale, dar asta pentru ca nici România nu are puterea economica a tarilor care organizeaza acele competitii.
Am rugat, ca sa dau doar un exemplu, câteva cluburi sa schimbe terenurile de joc si sa aleaga stadioane din alte orase, acolo unde conditiile sunt mai bune, acolo unde instalatia de încalzire functioneaza la parametri optimi. Unele au înteles, altele au preferat doar sa se plânga de propriile conditii si ca afara e mai frig. Sper ca fiecare dintre noi sa înteleaga ca suntem toti în aceeasi barca si avem cu totii acelasi interes unic, si anume ca fotbalul românesc sa redevina puternic", se arata in mesajul lui Gino Iorgulescu, postat pe site-ul oficial al LPF.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE