Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liga 1 se apropie de final: programul ultimelor 4 etape, cote si marele avantaj al Farului

Postat la: 04.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Superliga ediția 2022/2023 se apropie de final, iar lupta la titlu este mai intensă ca niciodată. Pentru prima oară după mulți ani, CFR Cluj nu mai dictează ritmul în primul eșalon al fotbalului românesc. Mai mult decât atât, trupa lui Dan Petrescu a ajuns a 3-a favorită, fiind în poziția de a rata chiar și calificarea în competițiile europene. Farul Constanța deține momentan supremația, însă FCSB este gata să profite de orice pas greșit al "Regelui".

Farul Constanța, favorita numărul 1

Farul Constanța este principala favorită la pariuri sportive online, în ceea ce privește câștigarea titlului în Superliga. Trupa lui Gheorghe Hagi are o cotă de 1.75 pentru a pune mâna pe trofeu, fiind urmată de FCSB - cu o cotă de 3.00. Șansele actualei campioane CFR Cluj au scăzut considerabil, ardelenii fiind cotați cu 5.00. O eventuală surpriză istorică din partea celor de la Rapid București sau Universitatea Craiova este cotată cu 2.500! În ceea ce o privește pe Sepsi Sf. Gheorghe, gruparea alb-roșie nu mai are șanse la titlu.

După 6 etape de play-off, Farul Constanța este lider în clasament - cu 43 de puncte acumulate. FCSB se află la 3 puncte în spate, în timp ce trupa "Bursucului" s-a îndepărtat la 5 puncte de Farul. Pe locul 4 este Universitatea Craiova cu 35 de puncte, fiind urmată de Rapid București - cu 34 de puncte. Ultima clasată rămâne Sepsi Sf. Gheorghe, cu doar 25 de puncte. Alb-roșii în schimb stau la adăpostul finalei Cupei României, unde o vor înfrunta pe Universitatea Cluj.

Un play-off cu adevărat incendiar

Această ediție a play-off-ului a fost presărată cu multe rezultate surprinzătoare și tensiune din plin.

Etapa trecuta, Farul a avut practic punctele în valiză, pe terenul celor de la Sepsi, după reușita lui Borza din minutul 73. Gazdele însă nu s-au predat atât de ușor, iar Ștefănescu a dat lovitura în minutul 90 - atunci când a egalat la 1 și a închis tabela.

FCSB a reușit o victorie uriașă pe un Ion Oblemenco arhiplin, contra Universității Craiova. Andrea Compagno și Deian Sorescu au marcat pentru bucureșteni, în timp ce Koljic a redus din diferență în prelungiri. Oltenii au beneficiat de două lovituri de pedeapsă, iar conducerea celor de la FCSB a acuzat din nou arbitrajul. De această dată nu Horațiu Feșnic a fost actorul principal, ci Istvan Kovacs.

„E inexplicabil cum s-a dictat penalty pentru Craiova, am vorbit și cu Cristea, iar mingea nu l-a atins pe mână. Cristea mi-a spus clar că nu l-a atins mingea pe mână!

Nu există reluări bune, am văzut asta. N-a fost penalty și gata! S-a făcut dreptate că s-a ratat! Nu mă interesează dacă poți să-l chemi la VAR sau nu, mă interesează să chemi arbitrul când e penalty, cum am avut noi trei penalty-uri la meciul cu Craiova în tur." - a declarat Mihai Stoica

CFR Cluj în schimb a arătat foarte rău în Giulești și a pierdut categoric pe același teren unde FCSB era învinsă cu o rundă în urmă. Trupa lui Adi Mutu s-a impus cu scorul de 3-1 în fața campioanei, grație reușitelor lui Dugandzic (x2) și Kait din prima repriză. Pentru oaspeți a punctat Braun la scorul de 2-0.

CFR poate decide titlul în ultima etapă

Chiar dacă nu va mai fi în lupta la titlu, CFR Cluj poate avea un cuvânt de spus în ultima etapă, atunci când o va întâlni pe Farul Constanța acasă. Gigi Becali ar putea ajunge la mâna echipei cu care s-a duelat ani de zile. Tot în ultima rundă, FCSB și Rapid București propun un derby extrem de încins. Universitatea Craiova va încheia și ea acasă sezonul, cu un meci în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Până atunci însă, mai sunt alte 3 etape foarte importante. Pe 6 mai, Farul Constanța primește vizita celor de la Rapid București. Trupa lui Adi Mutu le-a pus gând rău granzilor și speră încă la podium. CFR Cluj primește vizita celor de la Universitatea Craiova o zi mai târziu, iar pe 8 mai FCSB nu concepe să piardă puncte acasă, în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

În penultima rundă, pe Stadionul Farul se poate juca pentru primul loc, între trupa lui Gheorghe Hagi și cea patronată încă de Gigi Becali - cel care are de gând să vândă echipa. Farul Constanța primește vizita bucureștenilor pe data de 20 mai 2023, începând cu ora 18:00. În turul play-off-ului, roș-albaștrii s-au impus pe Arena Națională cu scorul de 2-1, grație reușitelor lui Andrea Compagno și Florinel Coman. Pentru oaspeți puncta puștiul Enes Sali. Un alt meci către care sunt ațintiți toți ochii este cel dintre FCSB și CFR Cluj din runda cu numărul 8, programat pe 14 mai - de la ora 21:00.

Partidele din play-off-ul Superligii pot fi urmărite în direct în România pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE