Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gica Popescu spera la semifinale, înainte de Euro 2019! "N-am avut niciodata o astfel de nationala de...

Postat la: 11.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nationala de tineret a României se afla în fata celei mai mari provocari a actualei generatii, este vorba despre Euro 2019. Gica Popescu (51 de ani) crede ca elevii lui Mirel Radoi au forta pentru a ajunge în semifinalele turneului final U21.

"Îmi doresc, pentru 2019, un rezultat foarte bun al nationalei de tineret, si când spun foarte bun, ma refer la o semifinala, pentru ca în momentul în care vor reusi un astfel de rezultat, jumatate dintre ei ar fi imediat propulsati spre echipa nationala. Trebuie sa avem încredere în aceasta echipa de tineret cum n-a fost vreodata în România. Cu asemenea jucatori buni, asemenea fotbalisti de perspectiva, care joaca la echipele de club, care o fac si bine. Noi n-am avut niciodata o astfel de nationala de tineret. Eu cred ca acum, cu aceasta grupa grea, alaturi de Croatia, Anglia si Franta, trebuie sa credem si mai mult în ei. Pentru ca au demonstrat ca au învins Portugalia, o echipa foarte, foarte buna, cu jucatori care evolueaza la echipe importante", a spus Gica Popescu.

Fostul capitan al tricolorilor mai spune ca acum trebuie sa vorbim mai mult de încredere, decât de presiune. "Noi, întotdeauna, am avut fotbalisti foarte buni, dar ne-a lipsit spiritul unei generatii întregi. Bataliile mari se dau la turneele finale. Asta a reusit generatia noastra timp de 10 ani, au fost 5 calificari. Nu vorbim de presiune, ci de încredere", a mai spus Gica Popescu, la Digi Sport.

Despre nationala de tineret a României a vorbit laudativ si Adrian Mutu, un alt fost mare fotbalist al tricolorilor, chiar în ziua în care a împlinit 40 de ani. "Probabil e un an mai important pentru Under 21 decât orice. Chiar daca presiunea va fi foarte mare pe Mirel Radoi. Venind dupa 20 de ani la un turneu final, cu o generatie buna, cu niste jucatori foarte talentati. Va trebui sa avem mare grija de acesti baieti pentru a putea fi urmatoarea Generatie de Aur", a declarat Adrian Mutu.

Componenta celor trei grupe de la Campionatul European U21

Grupa A: Italia, Spania, Belgia, Polonia
Grupa B: Germania, Danemarca, Austria, Serbia
Grupa C: Anglia, Croatia, România, Franta

Programul grupei C de la EURO 2019

18 iunie: ROMÂNIA - Croatia (ora 19:00, San Marino), Anglia - Franta (ora 21:45, Cesena)
21 iunie: Anglia - ROMÂNIA (ora 19:00, Cesena), Franta - Croatia (ora 21:45, San Marino)
24 iunie: Croatia - Anglia (ora 21:45, San Marino), Franta - ROMÂNIA (ora 21:45, Cesena)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE