Fotbaliști români care au decedat pe teren
Postat la: 10.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
De-a lungul timpului mulți jucători de fotbal au murit pe teren, majoritatea deceselor survenind după un infarct.
Printre acestea s-au numărat și jucători români, cazurile cele mai cunoscute fiind ale lui Cătălin Hîldan și Ștefan Vrabioru. S-au mai întâmplat însă multe alte decese pe teren, nu doar în Liga 1, ci și în diviziile inferioare.
Constantin Tabarcea (Petrolul Ploiești - 1963)
Primul deces pe teren din campionatul românesc s-a înregistrat în 1963, când Tabarcea s-a prăbușit pe teren. Cauza morții jucătorului de 26 ani a fost activitatea anormală a glandei timusului, localizată în apropierea gâtului.
Michael Klein (Bayer Uerdingen - 1993)
În vreme ce juca la echipa germană, Michael Klein, în vârstă de 33 ani, a făcut infarct în timpul unui antrenament. Klein a reprezentat națională României la CE 1984 și CM 1990.
Ferenc Biro (Nirajul-Miercurea-Nir - ianuarie 1999)
De cea mai stupidă moarte, dacă putem spune așa, a avut parte Ferenc Biro, în vârstă de doar 15 ani. Acesta a murit după ce o bară a căzut peste el în timpul încălzirii efectuate înaintea unui meci.
Ștefan Vrabioru (Astra Ploiești - iulie 1999)
În chiar prima etapă a sezonului 1999-2000, într-o partida contra Rapidului, Vrăbioru s-a prăbușit pe teren. Fotbalistul în vârstă de 23 ani a suferit o hemoragie internă, care i-a provocat moartea în drum spre spital.
Daniel Orbeanu (Caraimanul Bușteni - ianuarie 2000)
De o moarte cauzată de incompetența medicilor din spitalele românești a avut parte Daniel Orbeanu, în vârstă de doar 18 ani. Acesta a suferit o entorsă într-un meci, urmată de o infecție, murind după ce a fost la 4 spitale, toți doctorii punându-i un diagnostic greșit.
Cătălin Hîldan (Dinamo București - octombrie 2000)
La 24 ani, Cătălin Hîldan a murit pe teren în timpul unui amical cu Oltenița. În minutul 74 Hîldan a suferit un infarct, prăbușindu-se pe teren. Hîldan a fost votat în top 100 mari români din toate timpurile.
Cristian Neamțu (Universitatea Craiova - 2002)
În vârstă de doar 21 ani, goalkeeperul Universității Craiova a fost lovit involuntar în mandibulă de către un coechipier în timpul unui cantonament în Cipru. Prin preajmă nu era niciun medic și nicio ambulanță. Neamțu a fost dus la spital într-un târziu, însă câteva zile mai târziu a decedat.
Alin Paicu (Minerul Mătăsari - 2005)
În vârstă de 32 ani, fotbalistul celor de la Minerul Mătăsari s-a prăbușit pe teren după un duel la cap. Din unele informații, Paicu a suferit un stop cardiac și și-ar fi înghițit limba, murind în drum spre spital.
Alexandru Iatan (Dunărea Giurgiu - 2009)
Iatan avea doar 19 ani când a fost lovit în zona abdominală de o minge pe când încerca să apere un penalty la antrenamentele echipei. Goalkeeperul Dunării Giurgiu a continuat să se antreneze, însă câteva secunde mai târziu s-a prăbușit pe teren, murind în urmă unui stop cardiac.
Foarte probabil au mai fost fotbaliști români care au murit pe teren, însă cazurile lor nu au fost mediatizate. Divizia A, actuală Liga 1, a asistat însă și la două decese ale fotbaliștilor străini.
Chinonso Ihelwere Henry (Delta Tulcea - 2012)
Nigerianul în vârstă de 21 ani s-a prăbușit pe teren în minutul 86 al unui meci amical cu Balotești, suferind un infarct. Asta după ce intrase pe teren 10 minute mai devreme. Pe o căldură de 40 grade, medicii au încercat să-l resusciteze pe teren timp de jumătate de ora, însă totul a fost în zadar. Cu o săptămâna înainte Henry ar fi efectuat testele de sănătate, unde nu i s-ar fi descoperit nicio problemă.
Patrick Ekeng (Dinamo București - 2016)
În ultima etapă a sezonului 2015-2016, camerunezul Ekeng se prăbușea pe teren la doar 7 minute după ce intrase. Camerunezul a fost cu greu dus la spital, acolo unde a murit la mai puțin de două ore.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.S-a încheiat lupta pentru titlu în Formula 1. Cine e campionul din 2024
- 4.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 5.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 6.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu