Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League, după un meci palpitant în Serbia

Postat la: 18.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Echipa de fotbal FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League, impunându-se în faţa formaţiei FK TSC Backa Topola la loviturile de departajare cu 5-4, joi seara, pe Gradski Stadion din Senta, în turul al doilea al competiţiei, după ce scorul a fost egal 6-6 (1-2, 4-4) la finalul prelungirilor.

Partida a fost una extrem de palpitantă, cu multe întoarceri de scor şi doi jucători sârbi eliminaţi de pe teren, Backa Topola reuşind să marcheze de patru ori în inferioritate numerică. Formaţia bucureşteană va juca în turul al treilea preliminar, pe teren propriu, cu Slovan Liberec (24 septembrie), care a surclasat formaţia lituaniană Riteriai cu 5-1, în deplasare, potrivit GSP.ro. FCSB a început meciul cu o formulă improvizată din cauza numeroaselor cazuri de infectare cu coronavirus din lot şi a avut doar 14 jucători pe foaia oficială de meci.

Testaţi pozitiv în ultimele zile, nu au putut lua parte la acest meci jucătorii Andrei Miron, Florin Tănase, Iulian Cristea, Darius Olaru, Andrei Vlad, Sergiu Buş, Andrei Pandele, Ovidiu Popescu, Ionuţ Vînă, antrenorul principal Anton Petrea şi membrii staffului tehnic Thomas Neubert, Horea Codorean, Sorin Cristof, Bogdan Stoica şi Marius Ianuli.

Echipa sârbă a deschis scorul în minutul 10 prin Dejan Milicevic, care a înscris cu capul de lângă Valentin Creţu, în urma unei centrări de pe partea dreaptă. Patru minute mai târziu, Backa Topola şi-a majorat avantajul pe tabela de marcaj, prin Borko Duronjic. Singur cu portarul Răzvan Ducan, acesta a înscris din colţul careului mic în urma unui contraatac început pe partea stângă de Nenad Lukic.

Primul gol al formaţiei FCSB a fost marcat în mintul 25 de Florinel Coman, care l-a învins pe portarul advers după o centrare de pe dreapta a lui Valentin Creţu. În mintul 44, formaţia FK TSC Backa Topola a rămas în 10 jucători după eliminarea lui Dajan Ponjevic pentru două cartonaşe galbene. În repriza a doua, FCSB a profitat de omul în plus şi a presat mai mult poarta adversă, lucru care a adus egalarea în minutul 50. Florinel Coman a evitat doi fundaşi adverşi şi i-a pasat lui Dennis Man care a înscris plasat de la aproximativ 16 metri.

Formaţia sârbă a revenit în avantaj pe tabelă după numai un minut, în urma unei lovituri libere de pe partea stângă. Portarul Răzvan Ducan a apreciat greşit traiectoria mingii, care a ajuns la Goran Antonic, acesta trimiţând mingea în poarta goală din 3 metri. În minutul 61, arbitrul olandez Dennis Higler a dictat penalty pentru formaţia bucureşteană în urma unui fault al lui Bojan Balaz asupra lui Florinel Coman. Dennis Man a transformat lovitura de la 11 metri în minutul 63.

Antrenorul Mihai Pintilii a efectuat forţat ultima schimbare în minutul 71, Florinel Coman accidentându-se după o contră cu acelaşi Bojan Balaz. Coman a fost înlocuit de ultimul jucător aflat pe banca de rezerve, Ovidiu Horşia. FCSB a preluat pentru prima oară conducerea pe tabelă în minutul 90+3, când mingea centrată de Robert Ion a fost deviată în proprie poartă de fundaşul Bojan Balaz. Cu toate acestea, meciul a fost trimis în prelungiri deoarece Backa Topola a reuşit să înscrie din nou în inferioritate numerică, egalând două minute mai târziu prin Sasa Tomanovic. De altfel, formaţia sârbă a rămas în 9 jucători în prima repriză de prelungiri, Vladimir Siladji fiind eliminat de arbitru pentru un fault la mijlocul terenului asupra lui Ovidiu Perianu.

Formaţia condusă de Mihai Pintilii a reuşit să marcheze al cincilea gol în minutul 105 prin Dennis Man, însă Backa Topola a egalat în prelungirile primei reprize de prelungiri prin Janko Tumbasevic (minutul 105+1). Adrian Petre a înscris al şaselea gol al echipei roş-albastre în minutul 108, cu latul, de la aproximativ 12 metri. Meciul a fost trimis la loviturile de departajare de Sasa Tomanovic, care a marcat pentru 6-6 în minutul 117. După ce a gafat la câteva goluri ale echipei sârbe, portarul Răzvan Ducan a adus calificarea formaţiei FCSB, reuşind să apere a treia lovitură de la 11 metri, executată de Mihajlo Banjac. Echipa roş-albastră s-a impus cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare. Tururile preliminare din Europa League se joacă într-o singură manşă.

FK TSC Backa Topola - FCSB 6-6 (2-1, 4-4), după prelungiri; 4-5 la loviturile de departajare

Au marcat: Dejan Milicevic (10), Borko Duronjic (14), Goran Antonic (51), Sasa Tomanovic (90+5, 117), Janko Tumbasevic (105+1) / Florinel Coman (25), Dennis Man (50, 63 penalty, 105), Bojan Balaz (autogol, 90+3), Adrian Petre (108).

Au executat în ordine loviturile de departajare: Sasa Tomanovic 1-0 (gol), Olimpiu Moruţan 1-1 (gol), Djuro Zec 2-1 (gol), Ovidiu Perianu 2-2 (gol), Mihajlo Banjac 2-2 (ratare, apără Ducan), Ionuţ Panţîru 2-3 (gol), Goran Antonic 3-3 (gol), Adrian Petre 3-4 (gol), Vasilije Djuric 4-4 (gol) şi Dennis Man 4-5 (gol).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE