Dezvăluirile românului din China: Cosmin Olăroiu explică cum au învins asiaticii pandemia
Postat la: 24.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Tehnicianul celor de la Jiangsu Suning a povestit cum a revenit viaţa chinezilor la normal, după ce aceştia au reuşit să oprească răspândirea coronavirusului prin respectarea unor reguli stricte.
Cosmin Olăroiu a plecat din România spre China, mai întâi, spre finalul lunii martie. Adică, exact când, în Europa, pandemia începuse să facă ravagii!
În acel moment, planul chinezilor era să dea drumul la campionatul intern de fotbal, la data de 18 aprilie. Oricum, startul noului sezon fusese deja amânat, de la 22 februarie. Doar că, între timp, deşi fotbalul s-a reluat în toată planeta, în China încă nu se joacă! Superliga va porni la drum, abia din acest weekend, într-un nou format, menit să reducă deplasările echipelor, şi cu nişte măsuri extrem de dure.
Aflat pe banca celor de la Jiangsu Suning, din martie 2018, Cosmin Olăroiu ne-a povestit cum se face că, spre deosebire de fotbalul românesc, unde COVID-19 îşi face de cap, în China, n-a apărut nici măcar un caz, în loturile celor 16 formaţii din Superligă.
„Weekend Adevărul": Startul campionatului era programat pentru 18 aprilie. V-aţi şi dus acolo ca să pregătiţi echipa. Ce s-a întâmplat apoi?
Cosmin Olăroiu: Oficialii fotbalului şi-au dorit, într-adevăr, să începem competiţia în aprilie, dar n-au primit permisiunea Guvernului. De aceea, m-am şi întors în România şi am fost acasă, când la noi era stare de urgenţă. Cât am fost eu în România, echipa se antrena, iar eu urmăream, coordonam totul, şedinţele de pregătire şi meciurile amicale, online. Când s-a stabilit data începerii campionatului, acum aproape o lună, m-am întors în China.
Cum e viaţa acolo?
Relaxată. Pentru ei, lupta cu noul coronavirus e ca şi câştigată. Mai apar nişte cazuri, dar foarte puţine şi, de obicei, sunt „de import". Şi iau imediat măsuri. Dacă vorbim de mici focare, izolează zona în care apar cazurile respective. În rest, în oraşe, în viaţa de zi cu zi, totul a revenit la normal.
Ce măsuri s-au luat, în privinţa fotbalului, ca să fie evitată apariţia unor focare, la diferite echipe?
Uite, noi, de luni, am venit aici, la Dalian. Noul campionat are două grupe de câte opt echipe. Noi, cei de la Jiangsu, suntem în grupa A şi ne vom juca meciurile la Dalian. Stăm la acelaşi hotel cu celelalte şapte echipe care fac parte din grupa A a campionatului. Fiecare echipă ocupă un etaj al hotelului. Regulile sunt foarte stricte şi se respectă la milimetru. Purtăm mască în spaţiile închise, ne spălăm des pe mâini, avem soluţii dezinfectante la noi, în geantă, mereu. Apoi, dacă vreun jucător sau oficial de la o echipă vine la etajul unde suntem noi cazaţi, automat, primeşte două etape de suspendare! Dar, oricum, nu se pune problema ca cineva să facă aşa ceva, fiindcă aici regulile nu se discută. Se respectă şi atât.
Şi aveţi unde să faceţi antrenamente, dacă sunt opt echipe cazate în acelaşi hotel?
Bineînţeles, avem în apropiere vreo zece terenuri de antrenament. Iar meciurile le vom juca pe trei stadioane diferite, din oraş. E o organizare impecabilă aici. În plus, periodic, facem teste.
Şi cât timp veţi sta în regimul asta de izolare, de cantonament?
70 de zile.
De ce 70 de zile?
Fiindcă, în această perioadă, se vor juca cele 14 meciuri din grupa noastră. Apoi, primele patru clasate merg în play-off-ul pentru titlu, unde vin şi celelalte patru clasate din grupa B, iar ultimele patru clasate, din cele două serii, se duc în play-out.
Despre COVID-19 ce părere aveţi?
Din păcate, e o boală care se răspândeşte, din cauza lipsei noastre de responsabilitate. Dacă am respecta nişte reguli minime, de bun simţ, n-am avea problemele pe care le avem în România. 1.870 de jucători şi oficiali ai echipelor chineze au fost testaţi înainte de startul campionatului. N-a existat nici măcar un rezultat pozitiv. 7 milioane de dolari e salariul anual al lui Cosmin Olăroiu la Jiangsu Suning, formaţie pe care o pregăteşte din 2018.
Cosmin Olăroiu a ajuns la Jiangsu, la începutul campionatului din 2018, înlocuindu-l pe italianul Fabio Capello. Acesta pornise extrem de slab, cu o victorie şi două înfrângeri, în primele trei runde. Oli a reuşit să mai redreseze situaţia şi a încheiat acea ediţie de Superligă, pe locul 5. În stagiunea precedentă, echipa a terminat pe 4, aceasta fiind cea mai bună clasare, din 2016 încoace. În lotul actual al celor de la Jiangsu se află doi brazilieni, Miranda (ex-Inter) şi Alex Teixeira (adus de la Şahtior), un italian, Eder (ex-Inter), croatul Santini (fost la Anderlecht) şi ghanezul Wakaso Mubarak (fost la Alaves). Patronatul celor de la Jiangsu e asigurat de acelaşi grup de oameni care conduc şi Inter Milano. Din stafful lui Oli din China fac parte Cătălin Necula (foto) şi Gabriel Caramarin (secunzi), Eugen Nae (antrenor cu portarii) şi italianul Ferdinando Hippoliti (preparator fizic).
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.S-a încheiat lupta pentru titlu în Formula 1. Cine e campionul din 2024
- 4.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 5.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 6.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu