De ce poartă bustieră fotbaliştii: O fotografie care a născut comentarii ironice
Postat la: 02.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Artem Dovbyk (24 de ani) a devenit eroul Ucrainei, atunci când a marcat în minutul 120+1 al meciului cu Suedia pentru a-şi trimite echipa în sferturile Euro 2020. După ce nebunia marcării golului a trecut, masivul vârf de 1,89 de metri a devenit ţina ironiilor, în mediul online. Iar asta pentru că Dovbyk şi-a celebrat reuşita, dându-şi tricoul jos. Moment în care i s-a văzut aşa zisa "bustiera".
Adică, nimic neobişnuit pentru cei care au o oarecare tangenţă cu lumea sportului, însă prilej de amuzament pentru cei a căror legătură cu activitatea fizică se rezumă la urmărirea meciurilor la televizor, cu berea în mână. De fapt, bustiera folosită de Dovbyk e un accesoriu de nelipsit, nu doar pentru sportivii de performanţă, dar şi pentru mulţi sportivi amatori. Ea monitorizează parametri fizici, în timpul efortului. Informaţiile sunt recepţionate de cei din stafful tehnic, în timp real, în timpul antrenamentelor sau când se joacă meciurile.
În funcţie de datele descărcate, echipa tehnică vede efortul depus de fiecare sportiv, dar şi intensitatea activităţii. În anumite momente, dacă se observă că un jucător a început să dea un randament mai scăzut din punct de vedere fizic, acest lucru e transmis antrenorului. Şi sportivii amatori - cei care sunt mai disciplinaţi, preocupaţi de condiţia lor fizică - folosesc astfel de dispozitive, în timpul efortului. Ce-i drept, nu la fel de performante precum cele pe care le au atleţii profesionişti. Cele mai bune accesorii pentru amatori sunt centurile de monitorizare de ritm cardiac. Care costă de la 250 de lei în sus, în magazinele din România.
Ele monitorizează pulsul, intensitatea efortului, numărul de calorii arse în timpul antrenamentului şi, în funcţie de aceste date, socotesc beneficiile unui antrenament. De asemenea, un individ care îşi monitorizează pulsul în timpul efortului îşi dă seama cam care e nivelul său de pregătire. Cu cât pulsul creşte mai lent, în timpul efortului intens, şi coboară mai rapid, în momentele de revenire, individul e mai bine pregătit din punct de vedere fizic. Reversul medaliei se vede în cazul celor care abia s-au apucat de sport: pulsul lor „explodează" imediat cum creşte intensitatea efortului şi e nevoie de o perioadă mai mare de revenire.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.S-a încheiat lupta pentru titlu în Formula 1. Cine e campionul din 2024
- 4.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 5.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 6.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu