Cupa Mondiala 2018. Croaţia s-a calificat în sferturile de finală, după 3-2 cu Danemarca, la loviturile de departajare
Postat la: 02.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Echipa Croaţiei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins formaţia Danemarcei cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, 1-1 (1-1, 1-1) după prelungiri, duminică seara, la Nijnîi Novgorod, în optimile de finală.
Croaţia, deşi era favorită clară, s-a impus greu, după trei intervenţii ale portarului Danijel Subasic, ineditul erou al echipei antrenate de Zlatko Dalic. O evoluţie excelentă a avut şi omologul său, Kasper Schmeichel, care a apărat şi el trei penalty-uri, dar unul a fost în prelungiri. În sferturi, Croaţia va înfrunta echipa ţării gazdă, Rusia.
Mario Mandzukic (4) a marcat pentru croaţi, în timpul regulamentar, iar Andrej Kramaric, Luka Modric şi Ivan Rakitic au transformat loviturile de departajare, golul danezilor fiind înscris de Mathias Jorgensen (1), în timp ce din punctul cu var au marcat Simon Kjaer şi Michael Krohn-Dehli. De la croaţi au ratat Milan Badelj şi Josip Pivaric, iar de la danezi Christian Eriksen, Lasse Schoene şi Nicolae Jorgensen.
Danemarca, fosta adversară a României în preliminarii (0-0 şi 1-1), a deschis scorul în chiar primul minut de joc - o aruncare de la margine, o învălmăşeală în careu şi Mathias Jorgensen a şutat spre poartă, iar Subasic a respins balonul în propria-i poartă, după doar 57 de secunde.
Croaţia a egalat rapid, în min. 4, prin Mandzukic, care a reluat din 6 metri o minge care îl lovise pe Christensen.
Apoi, meciul a intrat pe făgaşul normal, cu croaţii având o posesie superioară şi încercând să construiască faze periculoase, în timp ce danezii au încercat să blocheze jocul şi să acţioneze cu mingi direct pe jucătorii din faţă.
Danemarca a avut o oportunitate notabilă în min. 27, când Subasic a respins un şut din cădere al lui Martin Braithwaite.
Rakitic (29) a şutat bine, dar Schmeichel a respins, intervenind bine şi la şutul din unghi al lui Rebic, după care Perisic a trimis mult peste poartă din mijlocul careului. Lovren (39) a reluat cu capul pe lângă, la centrarea lui Modric, iar Rakitic a şutat la colţul scurt, dar Schmeichel a reţinut (44). Pericol a produs şi Eriksen (42), cu un şut-centrare care a lovit vinclul.
În repriza secundă, ocaziile de gol s-au lăsat aşteptate, prima aparţinând echipei antrenate de Hareide, dar Nicolai Jorgensen (72) a trimis pe centrul porţii. Modric (77) a şutat mult pe lângă de la 24 de metri, Rebic (78) a tras din afara careului, dar balonul a fost prins de portar, Perisic (84) a deviat cu capul peste poartă centrarea lui Pivaric, iar apoi a luftat din 8 metri (86), şutul lui Modric fiind deviat în corner. Rakitic (90+2) a trimis pe lângă ţintă de la 25 de metri, iar voleul lui Braithwaite s-a dus şi el pe lângă (90+3).
În prelungiri, Schoene (99) a tras de la 20 de metri, puţin pe lângă, iar apoi nici Sisto (108) nu a nimerit ţinta.
O fază controversată s-a consumat în min. 114, când Rebic a scăpat singur spre poartă şi a fost faultat din spate de Mathias Jorgensen, arbitrul dictând penalty şi doar cartonaş galben pentru danez. În plus, Modric a executat slab penalty-ul şi Schmeichel a apărat.
Meciul s-a jucat pe acelaşi stadion pe care croaţii au surclasat vicecampioana mondială Argentina cu 3-0.
Modric l-a egalat cu acest prilej pe Darijo Srna (18 meciuri) la capitolul partide jucate la turnee finale, Cupa Mondială şi EURO.
Danemarca, deşi a fost eliminată, a ajuns la 19 meciuri consecutive fără înfrângere (9 victorii, 10 egaluri). Cea mai bună performanţă a sa la un Mondial rămâne sfertul de finală jucat în 1998.
Pentru ambele echipe a fost meciul cu numărul 20 la Cupa Mondială, croaţii având un bilanţ de 10 victorii, 3 egaluri, 7 înfrângeri, în timp ce danezii au un palmares de 9 victorii, 5 egaluri, 6 eşecuri.
Croaţia - Danemarca 1-1 (1-1, 1-1), după prelungiri; 2-3, la loviturile de departajare
Au marcat: Mario Mandzukic (4), respectiv Mathias Jorgensen (1).
Luka Modric a ratat un penalty în min. 116.
Au executat loviturile de departajare în ordine: Christian Eriksen 0-0 (ratare - apără Danijel Subasic), Milan Badelj 0-0 (ratare - apără Kasper Schmeichel), Simon Kjaer 0-1 (gol), Andrej Kramaric 1-1 (gol), Michael Krohn-Dehli 1-2 (gol), Luka Modric 2-2 (gol), Lasse Schoene 2-2 (ratare - apără Danijel Subasic), Josip Pivaric 2-2 (ratare - apără Kasper Schmeichel), Nicolai Jorgensen 2-2 (ratare - apără Danijel Subasic), Ivan Rakitic 2-3 (gol).
Nijnîi Novgorod, Stadionul Nijnîi Novgorod: 40.850 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, optimi de finală
Au evoluat echipele:
Croaţia: 23. Danijel Subasic - 2. Sime Vrsaljko, 6. Dejan Lovren, 21. Domagoj Vida, 3. Ivan Strinic (22. Josip Pivaric, 81) - 7. Ivan Rakitic, 11. Marcelo Brozovic (8. Mateo Kovacic, 71) - 18. Ante Rebic, 10. Luka Modric (căpitan), 4. Ivan Perisic (9. Andrej Kramaric, 97) - 17. Mario Mandzukic (19. Milan Badelj, 108). Selecţioner: Zlatko Dalic.
Rezerve neutilizate: 1. Dominik Livakovic, 12. Lovre Kalinic - 13. Tin Jedvaj, 5. Vedran Corluka, 15. Duje Caleta-Car, 14. Filip Bradaric, 20. Marko Pjaca.
Danemarca: 1. Kasper Schmeichel - 14. Henrik Dalsgaard, 4. Simon Kjaer (căpitan), 13. Mathias Jorgensen, 5. Jonas Knudsen - 6. Andreas Christensen (19. Lasse Schoene, 46), 8. Thomas Delaney (2. Michael Krohn-Dehli, 98), 10. Christian Eriksen - 20. Yussuf Yurary Poulsen, 21. Andreas Cornelius (9. Nicolai Jorgensen, 66), 11. Martin Braithwaite (23. Pione Sisto, 106). Selecţioner: Aage Hareide.
Rezerve neutilizate: 16. Jonas Lossl, 22. Frederik Ronnow - 3. Jannik Vestergaard, 17. Jens Stryger Larsen, 18. Lukas Lerager, 7. William Kvist, 15. Viktor Fischer, 12. Kasper Dolberg.
Arbitru: Nestor Pitana; arbitri asistenţi: Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (toţi din Argentina); arbitru de rezervă: Enrique Caceres (Paraguay); arbitru asistent de rezervă: Eduardo Cardozo (Paraguay)
Arbitru video: Mauro Vigliano (Argetina); arbitri asistenţi video: Roberto Diaz (Spania), Gery Vargas (Bolivia), Daniele Orsato (Italia)
Cartonaşe galbene: Mathias Jorgensen (115).
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Panică în fotbal: Călin Georgescu vrea sa desființeze casele de pariuri care sponsorizeaza prima ligă, Cupa României, LPF, FRF şi foarte multe cluburi
- 2.Mihai Leu a ajuns, din nou, de urgență la spital: Momente critice pentru fostul campion mondial la box
- 3.S-a încheiat lupta pentru titlu în Formula 1. Cine e campionul din 2024
- 4.A murit Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, care a adus Cupa Campionilor la București. Avea doar 65 de ani
- 5.„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
- 6.Anchetă vastă în Italia - Mafia se infiltrează în galeriile echipelor de fotbal
- 7.Piloții Clubului de Karting Bârlad, premiați la „Gala Campionilor"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu