Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Celel mai bogate 20 de cluburi europene de fotbal pierd peste două miliarde de euro din cauza pandemiei

Postat la: 26.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marţi, divizia Sports Business Group a Deloitte a lansat cea de-a XXIV-a ediţie a Football Money League, care prezintă performanţele financiare ale cluburilor de fotbal.

În ciuda faptului că se confruntă cu grave probleme financiare, FC Barcelona rămâne în fruntea "Ligii Banilor", cu venituri de peste 715 milioane de euro, în sezonul 2019/2020, în timp ce Real Madrid este pe locul 2, cu aproape 715 milioane de euro, iar Bayern Munchen pe 3, cu 634 de milioane. Echipele din Premier League Manchester United (580 de milioane - locul 4), Liverpool (558 milioane - locul 5), Manchester City (549 de milioane - locul 6), Chelsea (469 de milioane - locul 8) şi Tottenham Hotspur (445 de milioane - locul 9) fac parte din Top 10 cluburi din punct de vedere al veniturilor obţinute pe parcursul unui an afectat de impactul COVID-19.

PSG, locul 7 - 540 de milioane, şi Juventus, locul 10 - 398 de milioane, încheie Top 10. Scăderea notabilă a veniturilor primelor 20 de cluburi, de12%, este în mare parte rezultatul COVID-19. Pandemia a avut ca rezultat o scădere semnificativă a veniturilor din difuzare TV, în principal din cauza amânării veniturilor şi reducerilor acordate difuzorilor, împreună cu o scădere a veniturilor din ziua meciurilor, deoarece fanii nu au putut asista la jocuri.

COVID-19 a împiedicat, de asemenea, evaluarea Deloitte a performanţei între cluburi şi ligi. De exemplu, sfârşitul neregulat al sezoanelor din Europa a însemnat că unele cluburi şi-au finalizat competiţiile înainte de iunie, iar veniturile din transmisiile TV au intrat în sezonul 2019-2020, în timp ce alte ligi - cum ar fi Premier League - au fost finalizate în iulie, rezultând că o parte din veniturile din transmisiile meciurilor au intrat în conturile anului următor.

Au existat, de asemenea, limitări cauzate de veniturile diferite din sponsorizări. De exemplu, Liverpool a jucat în sezonul trecut partida din optimile Ligii Campionilor împotriva formaţiei Atletico Madrid în faţa spectatorilor, pe Anfield, în timp ce Manchester City a jucat meciul echivalent din aceeaşi fază cu uşile închise.

Veniturile clubului Manchester United au scăzut cu 19%, cel mai mult, şi gruparea a ieşit din primele trei cluburi ale analizei pentru prima dată. Acest lucru a fost cauzat în mare parte de faptul că nu a evoluat în Liga Campionilor 2019-2020, de absenţa veniturilor din zilele de meci, de amânările unor încasări şi de reducerile acordate difuzorilor.

Barcelona a suferit a doua mare scădere a veniturilor din Money League, de 15 la sută. Rezultatele echipei catalane au fost mai slabe, pe măsură ce vin după un an record, 2018-19, când Barcelona a devenit primul club care a depăşit bariera de 800 milioane de euro venituri. Doar două cluburi din Top 20 ale "Ligii Banilor", FC Zenit şi Everton, au înregistrat o creştere a veniturilor, comparativ cu anul precedent.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE