Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cazul Halep se complică si mai mult: al doilea dosar de falsificare a pașaportului biologic este analizat în toată presa occidentală!

Postat la: 23.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presa occidentală comentează scandalul nou iscat în jurul Simonei Halep, care se află într-o situație dificilă. Se cunosc, însă, mai puține detalii despre cum sportiva a ajuns în această situație.

Presa germană are o abordare tranșantă. Toată această tărășenie a început sâmbătă dimineață, când site-ul Eurosport Germania a publicat știrea scandaloasă despre cel de-al doilea dosar de dopaj al Simonei Halep. Jurnalistul Mihai Rusu a transmis pentru Gold FM că știrea preluată în presa românească nu este tradusă bine. Vorbim, de fapt, despre regulamentul Antidoping al Agenției Internaționale de Integritate, instituție care comunică public faptul că s-au constatat nereguli în pașaportul biologic al Simonei Halep. Este un dosar separat și suplimentar față de cel din august 2022.

Șefa Comisiei Antidoping din Agenția de Integritate a declarat că: „știrea de azi complică cazul Simona Halep", în timp ce Simona își menține poziția, afirmând: „nu am luat doping în cunoștință de cauză. Nu înțeleg de unde a apărut substanța".

Procurorii de la Tribunalul Antimafia de la New York care au fost implicați și în cazuri ce țin de dopaj au dezvăluit că toți dealerii le propun sportivilor sau sportivelor ca atunci când sunt prinși să declare că s-au intoxicat/ contaminat într-un restaurant, declarație ce pentru Mihai Rusu seamănă izbitor de mult cu afirmațiile Simonei Halep. Jurnalistul a evidențiat faptul că declarația Simonei Halep conform căreia „nu a luat doping în mod conștient" poate fi interpretată, însemnând că totuși a luat substanțe interzise, dar nu voit sau conștient. În prezent, Simona Halep este suspendată temporar, având dosar sportiv din cauza celor două probe solide care atestă că a luat substanțe interzise. Avocații sportivei se gândesc acum cum să facă fie să-i reducă suspendarea de la 4 ani la 2 ani, fie, în cel mai fericit caz, să o exonereze de vină.

Având în vedere apariția unui nou dosar, șansele Simonei Halep de a se întoarce curând pe terenul de tenis scad considerabil. Mediatizarea negativă din Germania, având în vedere că la Koln se dă verdictul final cu privire la raportul biologic al sportivilor și eventualitatea unui dopaj, este extrem de gravă pentru Simona Halep. Rostogolirea acestui scandal în presa germană a generat în final un real semnal de alarmă preluat de Organizația Sportului German care dă situația Simonei Halep drept exemplu negativ pentru ceilalți sportivi, arătându-le ce se poate întâmpla dacă nu respectă regulile extrem de stricte.

Mihai Rusu nu consideră că alegerea Simonei Halep de a colabora cu Patrick Mouratoglou, aflat într-o situație conflictuală cu Serena Williams, i-a generat Simonei Halep situația extrem de delicată în care se regăsește astăzi. Totodată, se pune problema dacă nu cumva relația apropiată a Simonei cu Ion Țiriac, care se află, de asemenea, într-o relație conflictuală cu soțul Serenei Williams, i-a dăunat în final româncei. Susținătorii Serenei Williams au lansat o petiție pentru ca Simonei Halep să-i fie retrase titlurile de Grand Slam. Mihai Rusu a infirmat zvonul conform căruia conflictul dintre Ion Țiriac, care și-a asumat un fel de rol de figură paternă în viața Simonei, și soțul Serenei Williams i-ar fi afectat parcursul sportivei românce.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE