Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Australian Open 2019! Performanta remarcabila a lui Filip Jianu: e în semifinale la juniori!

Postat la: 25.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Eliminarea Simonei Halep (27 de ani) de la Australian Open 2019, din faza optimilor, esec ce o va coborî într-un final pe locul 3 WTA, nu a însemnat încheierea socotelilor sportivilor români cu primul Grand Slam al anului. Filip Jianu (17 ani), noua senzatie a tenisului românesc, a reusit o performanta remarcabila si anume calificarea în semifinalele probei de juniori a competitiei de la Melbourne!

Jianu, locul 8 ITF, l-a întrecut în sferturi cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-2, pe americanul Cannon Kingsley (17 ani), locul 15 ITF si cap de serie numarul 9, dupa un meci care a durat o ora si 39 de minute. Jianu va evolua în penultimul act cu Emilio Nava din SUA (tot 17 ani), locul 22 ITF si cap de serie numarul 13.

Parcursul lui Jianu de pâna acum nu este deloc întâmplator. Organizatorii l-au considerat pe român favorit numarul 4 la câstigarea marelui trofeu. În acest moment, Jianu este pe locul 8 în clasamentul juniorilor, o premiera pentru sportul alb din România, în ultimul deceniu.
Când avea numai trei ani, Filip a fost protagonistul unei reclame, care le-a ramas în memorie românilor. Jianu era copilul care avea replica "Zboara, puiule, zboara", la spotul pentru o campanie din industria carnii.

Dupa acea reclama, Jianu s-a apucat de înot si tenis. Americanii de la IMG, poate cea mai mare firma de management din lume, l-au ajutat pe Filip sa ia lectii de tenis la scoala lui Nick Bollettieri, în Statele Unite. În Australia, Filip Jianu este pregatit în aceasta perioada de Andrei Mledea, fostul antrenor al lui Marius Copil.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE