Ambasadorul Cupei Mondiale provoacă un scandal urias LGBTQ+: "Homosexualitatea este o deteriorare a minții"
Postat la: 08.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Un ambasador al Qatarului la Cupa Mondială a declarat pentru televiziunea germană ZDF că homosexualitatea este o „deteriorare a minții ", în timp ce statul din Golf se pregătește să găzduiască turneul mondial în mai puțin de două săptămâni.
Într-un interviu filmat la Doha și care va fi difuzat în cursul zilei de marți, fostul internațional qatarez Khalid Salman a abordat problema homosexualității, care este ilegală în această țară musulmană conservatoare, relatează Reuters, informează Mediafax.
Unii fotbaliști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la drepturile fanilor care călătoresc la eveniment, în special ale persoanelor LGBT+ și ale femeilor, despre care grupurile de apărare a drepturilor spun că sunt discriminate de legile din Qatar.
Țara se așteaptă la peste un milion de vizitatori pentru Cupa Mondială.
„Ei trebuie să accepte regulile noastre aici", a declarat Salman, într-un extras din interviu. "(Homosexualitatea) este haram. Știți ce înseamnă haram (interzis)?", a spus el.
Când a fost întrebat de ce este haram, Salman a spus: „Nu sunt un musulman strict, dar de ce este haram? Pentru că este o deteriorare a minții".
Interviul a fost apoi oprit imediat de către un oficial însoțitor. Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar, contactați de Reuters, au refuzat să comenteze.
Organismul de conducere al fotbalului mondial, FIFA, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
Organizatorii au declarat în repetate rânduri că toată lumea este binevenită în Qatar în timpul Cupei Mondiale.
Qatar este prima țară din Orientul Mijlociu care găzduiește Cupa Mondială, dar mica națiune a fost supusă unor presiuni intense în ultimii ani pentru tratamentul aplicat lucrătorilor străini și pentru legile sociale restrictive.
Bilanțul țării în ceea ce privește drepturile omului a dus la apeluri pentru ca echipele și oficialii să boicoteze turneul din 20 noiembrie - 18 decembrie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
-
O să facă față guvernul Ciolacu celor mai importante 10 riscuri guvernamentale si publice din 2025? Dacă nu, o să fie un an de teroare financiară
Având în vedere incertitudinea economică și presiunile financiare cu care se confruntă atât autoritățile guvernamentale, cât și cetățenii, practicile actuale nu mai reprezintă o opțiune viabilă. Organizațiile guvernamentale și din sectorul public vor trebui să facă o serie de compromisuri dificile și posibil greu de acceptat, care sunt necesare pentru a atenua riscurile și a preîntâmpina crize mai grave în viitor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.„Atât mi-a zis nenorocitul de Mircea Lucescu". Amintiri din Poiana Brașov cu Radu Banciu și actualul selecționer al României
- 2.România triumfă la Campionatul Mondial de Pole și Aerial Sports 2024: 6 medalii câștigate de Clubul Sportiv „Just Champions"
- 3.De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu