Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ambasadorul Cupei Mondiale provoacă un scandal urias LGBTQ+: "Homosexualitatea este o deteriorare a minții"

Postat la: 08.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un ambasador al Qatarului la Cupa Mondială a declarat pentru televiziunea germană ZDF că homosexualitatea este o „deteriorare a minții ", în timp ce statul din Golf se pregătește să găzduiască turneul mondial în mai puțin de două săptămâni.

Într-un interviu filmat la Doha și care va fi difuzat în cursul zilei de marți, fostul internațional qatarez Khalid Salman a abordat problema homosexualității, care este ilegală în această țară musulmană conservatoare, relatează Reuters, informează Mediafax.

Unii fotbaliști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la drepturile fanilor care călătoresc la eveniment, în special ale persoanelor LGBT+ și ale femeilor, despre care grupurile de apărare a drepturilor spun că sunt discriminate de legile din Qatar.

Țara se așteaptă la peste un milion de vizitatori pentru Cupa Mondială.

„Ei trebuie să accepte regulile noastre aici", a declarat Salman, într-un extras din interviu. "(Homosexualitatea) este haram. Știți ce înseamnă haram (interzis)?", a spus el.

Când a fost întrebat de ce este haram, Salman a spus: „Nu sunt un musulman strict, dar de ce este haram? Pentru că este o deteriorare a minții".

Interviul a fost apoi oprit imediat de către un oficial însoțitor. Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar, contactați de Reuters, au refuzat să comenteze.

Organismul de conducere al fotbalului mondial, FIFA, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Organizatorii au declarat în repetate rânduri că toată lumea este binevenită în Qatar în timpul Cupei Mondiale.

Qatar este prima țară din Orientul Mijlociu care găzduiește Cupa Mondială, dar mica națiune a fost supusă unor presiuni intense în ultimii ani pentru tratamentul aplicat lucrătorilor străini și pentru legile sociale restrictive.

Bilanțul țării în ceea ce privește drepturile omului a dus la apeluri pentru ca echipele și oficialii să boicoteze turneul din 20 noiembrie - 18 decembrie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE