Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A rupt tăcerea după 23 de ani! O campioană olimpică acuză un înalt oficial de agresiune sexuală

Postat la: 18.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Grecoaica Sofia Bekatorou, campioană olimpică în 2004, acuză un oficial elen de abuzuri sexuale. Presupusul vinovat este vicepreşedintele EIO, Aristidis Adamopoulos. Acesta a negat acuzaţiile, dar şi-a dat demisia din poziţia deţinută în cadrul Federaţiei. De asemenea, el s-a pus la dispoziţia Comitetului olimpic elen, fiind şi mebru în acest organism.

Bekatorou - care a câştigat aurul la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena şi a fost portdrapelul Greciei la ceremonia de deschidere a JO 2016 de la Rio, a subliniat că această situaţie este departe de a fi doar despre ea. ''Experienţa mea personală nu este o problemă individuală care mă afectează doar pe mine. Face parte dintr-o problemă mult mai largă şi cronică în ceea ce priveşte abuzul de putere în general, dar vizează în special actuala conducere a EIO'', a spus aceasta într-o postare pe contul său de Facebook.

Reacţia Federaţiei naţionale, care s-a mulţumit să afirme doar că a fost ''un incident neplăcut'', a provocat o ''furtună'' pe reţelele de socializare. Duminică, Fundaţia Stavros Niarchos a suspendat subvenţia acordată EIO pentru programul privind antrenamentele sportivilor cu dizabilităţi. Cazul se află acum în atenţia Parchetului grec.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE