Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ziuanews a anunțat inca din ianuarie ca Ramona Chiriac e "femeia misterioasa" a Coaliției PNL-PSD care să deschidă lista la europarlamentare

Postat la: 12.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Misterul femeii care să deschidă lista parlamentară a PSD-PNL la europarlamentare a fost dezvăluit de coaliția de guvernare. Fără a căuta prea mult, personajul ideal a fost găsit fără efort în clădirea reprezentanței Comisiei Europene de la București.

Oficial, decizia a fost luată în ședință Coaliției de luni, dar "livrata" presei drept stire politică "pe surse". De marti dimineata, a devenit o certitudine ca Ramona Chiriac, diplomat de carieră, este acea "femeie misterioasa" despre care se vorbea de mai multe zile. Ziuanews, insa, a anuntat-o pe Ramona Chiriac inca din ianuarie anul acesta, după cum se poate constata AICI.

Chiriac a fost numită şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti în iulie 2021. Anterior, din 2016, a fost consul general al României în landul Bavaria. Și-a început cariera în diplomație în 2008, iar înainte a activat în administraţia publică centrală şi locală din România, având atribuţii legate în special de pregătirea autorităţilor locale române pentru aderarea ţării la UE.

A absolvit Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (1998-2002). Are două diplome de master, una în studii europene (diplomă dublă Universitatea Vestfalică Wilhelms, Münster, Germania și Facultatea de Științe Administrative, Twente, Olanda, 2002-2004) și alta în studii de gen (Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai, 2003-2004), precum și studii doctorale la Universitatea Vestfalică Wilhelms, Munster, Germania (2009-2013).

Potrivit informațiilor din coaliție, pe listă mai sunt si nume la care toata lumea se asteapta si nu e niciun secret, cum ar fi: Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Claudiu Manda, Dan Motreanu, Victor Negrescu, Siegfried Mureșan, Vasile Dîncu, Adina Vălean, Maria Grapini, Daniel Buda, Dragoș Benea, Dan Nica dar și Vasile Blaga.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE