Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Viceprimarul din Deveselu: Și eu l-am votat pe primarul mort. Nu mi se pare absolut deloc bizar

Postat la: 28.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nicolae Dobre, viceprimarul localității Deveselu, unde alegerile au fost câștigate cu aproape 64% de primarul Ion Aliman, decedat acum 10 zile, spune că și el l-a votat și că nu i se pare deloc bizară această situație.

"Dânsul a rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. E o situație legală, pe care lumea a înțeles-o", este explicația dată luni la Digi 24 de viceprimarul din Deveselu. La intervenția moderatorului, care a spus că oamenii au nevoie de o persoană care să conducă localitatea, viceprimarul a răspuns: "Exact. Prin acest vot, dau dreptul și PSD-ului de a-și pune un candidat la alegeri. Nu mi se pare absolut deloc bizară această situație. Asta e realitatea. Exact cum un om are dreptul la vot, așa și altul are dreptul la a fi votat".

El a spus că la alegerile parțiale următoare își va depune candidatura: "Când alegerea va trebui să fie validată, se constată decesul, Consiliul Local constituit alege un viceprimar care preia atribuțiile primarului până la data stabilirii de noi alegeri". Întrebat dacă și el l-a votat pe Ion Aliman, Nicolae Dobre a răspuns: "Bineînțeles. Din 1.600 l-au votat 1.057. Nu e un lucru de gândit? Nu e ceva din care reiese că omul asta a făcut foarte multe, și-a sacrificat totul începând de la sănătate, familie, cunoștințe pentru a crea ceva?".

Ion Aliman (PSD) era în funcție de 8 ani și voia al treilea mandat de primar la Deveselu. El a murit în urmă cu 10 zile, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Cu toate acestea, oamenii l-au votat la alegerile de duminică, fiind ales cu 63,9% dintre alegătorii prezenţi la urne, potrivit datelor parţiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă. Rezultatele alegerilor în cele trei secţii de votare din comuna Deveselu arată că Aliman a fost votat de 1.057 de alegători. Pe locul al doilea pentru funcţia de primar la Deveselu s-a clasat candidatul PMP, Dumitru-Manuel Nica (388 de voturi) şi pe locul al treilea s-a clasat candidatul ALDE, Ion Păun (207) voturi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE