Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vasile Dîncu face o gafă monumentală: susține că Austria face parte din NATO!

Postat la: 24.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, comite o gafă de proporții și susține că Austria este stat NATO. Austria nu este stat NATO și are o neutralitate militară datând din anul 1955 și au refuzat orice șansă de a intra în NATO, chiar și în contextul războiului izbucnit în Ucraina.

"Sunt țări moderne, cum este și Austria, care face parte din NATO și are un sistem de armată obligatorie. Este o excepție aproape în zonele... Este și o țară cu o populație mică", a spus ministrul Vasile Dîncu.

Austria a fost cândva una dintre marile puteri ale lumii, iar o mare parte din istoria sa a fost departe de a fi neutră: Fie că a fost la conducerea Sfântului Imperiu Roman, fie că mai târziu, în secolul al XIX-lea, sub numele de Imperiul Austriac și, în cele din urmă, după 1867, sub numele de Imperiul Austro-Ungar - când a stăpânit o mare parte din Balcani și s-a întins până în Ucraina de astăzi.

Posesiunile teritoriale ale Austriei au fost reduse la granițele actuale ca urmare a înfrângerii sale în Primul Război Mondial și a termenilor Tratatului de la Saint Germain din 1919. Cu toate acestea, țara nu va deveni oficial neutră până la 26 octombrie 1955 - la 10 ani după ce a suferit o altă înfrângere militară în cel de-al Doilea Război Mondial - odată cu semnarea Tratatului de stat austriac, care a restabilit Austria ca stat suveran.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE