ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Variantă luată în calcul de Cîțu: demisionează luni cu o zi inainte de votarea motiunii. Ce urmareste cu asta?

Postat la: 29.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Florin Cîțu ia în calcul să demisioneze cu o zi înainte de votul moțiunii de cenzură, susțin surse politice. Ce urmărește Cîțu?

În cazul în care Guvernul Cîțu ar pica prin moțiune de cenzură, președintele Klaus Iohannis n-ar mai putea să-l propună imediat premier tot pe Florin Cîțu, fiind oprit de o decizie a CCR. Președintele ar trebui să desemneze un premier-marionetă, care să nu treacă de votul Parlamentului, apoi să încerce din nou cu Cîțu.

În schimb, dacă Florin Cîțu demisionează, președintele Iohannis ar putea să-l propună imediat premier, din nou. Însă blocajul rămâne. Cîțu ar putea strânge o majoritate numai cu ajutorul PSD. În cazul în care Cîțu nu strânge o majoritate parlamentară, s-ar face primul pas spre anticipate.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, 29 septembrie, la finalul ședinței de guvern, că nu poate dezvălui strategia sa de a „câștiga războiul", după ce a fost întrebat cu cine va negocia în Parlament privind moțiunea de cenzură împotriva Executivului.

„Mă întrebați care e strategia mea de a câștiga un război. Nu pot să dezvălui strategia. Vom putea face tot ce putem pentru a continua guvernarea. Nu ne permitem nici măcar o zi fără guvern", a declarat premierul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE