ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Un fost ministru anunţă concedieri masive la stat, după alegerile parlamentare

Postat la: 01.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un fost ministru al Muncii susţine că liberalii fac un experiment prin intermediul lui Ilie Bolojan, cel care a anunţat că dă afară jumătate din angajaţii CJ Bihor, acesta arătând de fapt intenţiile PNL, iar după alegeri vor urma concedieri masive.

„În ultimele zile, s-a vorbit în mass media, cu lux de amănunte, despre declaraţiile lui Ilie Bolojan, din noua sa funcţie de Preşedinte al Consiliului Judeţean Oradea. Ajuns în instituţie, Bolojan, un om cu state vechi în administraţie, s-a arătat surprins de dimensiunea aparatului administrativ.

Acesta nu a pierdut timpul în a pune un verdict greu pentru jumătate din oamenii aflaţi în subordinea sa, punctând că 50% din posturile judeţene ar fi fost inutile. Două lucruri sunt interesante în acest model de operare. Ambele fac apel la felul în care liberalii vor acţiona dacă vor prelua guvernarea după parlamentarele de anul acesta", a declarat fostul ministru al Muncii Marius Budăi, citat de money.ro.

Informaţia a fost confirmată de fostul ministru Marius Budăi şi pentru „Adevărul", cu precizarea că disponibilizările nu se vor face doar în ceea ce îi priveşte pe funcţionarii publici, ci şi pe alţi angajaţi din companiile de stat.

„În primul rând, Bolojan nu s-a sinchisit să anunţe disponibilizări în timpul campaniei electorale. A făcut-o dintr-un senin total, fără niciun audit sau o analiză serioasă, după primele minute petrecute în instituţie. Planul disponibilizărilor în masă era demult centrul intenţiilor sale. Doar că, asemenea vulpii care seduce corbul, domnul Bolojan a evitat subiectul până la momentul oportun. (...)

În al doilea rând, nimeni nu spune cu subiect şi predicat dacă jumătate din funcţionari vor fi daţi afară şi posturile vor fi desfiinţate integral, sau dacă jumătate din funcţionari vor fi daţi afară pentru ca doar o parte din posturile aferente să fie desfiinţate. (...) Sub pretextul eficientizării, se vor face concedieri masive, pentru ca mai apoi, sub pretextul reformei în administraţie, o parte din posturile lăsate libere să fie instantaneu populate cu pile, neamuri, rude, obligaţii de ordin politic.

Cazul Bolojan nu este o dovadă singulară a modului de operare liberal. Afaceristul Romeo Dunca, proaspăt uns preşedinte al CJ Caraş-Severin din partea PNL, şi-a anunţat deja intenţia de a da afară 500 de oameni. Ambii sunt, de fapt, cei aleşi de liberali să bătătorească poteca pentru patru ani de concedieri guvernamentale masive, dacă liberalii vor câştiga alegerile.", scrie Marius Budăi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE