UDMR ne ia de proști. Barna: "Nicio ţară din UE nu a avut atât de multe probleme în domeniul exploatării pădurilor cum a avut România"
Postat la: 19.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, de la UDMR, afirmă că, pentru prima dată, comisarul european responsabil pentru Mediu, Virginijus Sinkevičius, a admite că s-au făcut progrese în România pe acest domeniu, chiar dacă destul de lent faţă de cum se aşteaptă oficialii europeni. "Chiar dacă avansăm mai încet, am făcut progrese foarte mari", afirmă ministrul Mediului.
"Mulţumim pentru susţinerea comisarului european responsabil pentru Mediu, Virginijus Sinkevičius! Este pentru prima dată când comisarul de mediu admite că s-au făcut progrese în România pe acest domeniu, chiar dacă aceste măsuri nu sunt rapide prin prisma Comisiei Europene şi a comisarului. Dacă analizăm unde ar trebui să fim, comisarul are dreptate: e foarte mult până acolo, dar dacă mă uit de unde am pornit, de exemplu în domeniul silviculturii, progresele sunt majore", a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul Mediului.
Tanczos Barna afirmă că oficialul european "atinge un subiect extrem de important": "Ministerul Mediului nu poate de unul singur să rezolve toate problemele, pentru implementarea măsurilor de mediu fiind necesară implicarea tuturor factorilor de decizie în vederea atingerii obiectivelor pe care ni le-am asumat". Ministrul a mai vorbit despre exploatarea irationala a padurilor din Romania, dar e de remarcat ca exact UDMR a fost acuzata de cel mai mare jaf al materialului lemnos in judetele din Transilvania.
"Nicio ţară din UE nu a avut atât de multe probleme în domeniul exploatării pădurilor cum a avut România. Chiar dacă avansăm mai încet, am făcut progrese foarte mari: în ultimul an şi jumătate am reuşit să punem în funcţiune SUMAL 2, cel mai complex sistem de trasabilitate a lemnului din Europa, pădurile din România au cea mai bună conectivitate, avem un buget de 1 miliard de euro pentru împăduriri şi reîmpăduriri, derulăm cel mai amplu program de identificare şi reconstruire a habitatelor forestiere afectate de exploatări şi fenomene meteorologice, lansăm procedura de completare a SUMAL cu sisteme de camere de supraveghere pe drumurile forestiere şi publice, continuăm măsurile de reformă în Romsilva şi Garda Forestieră", a mai transmis ministrul.
Acesta a precizat, de asemenea, că Germania cumpără puieţi din România pentru că speciile din ţară provin dintr-un genofond sănătos. "Continuăm munca! Sunt convins că fiecare minister în parte va accelera şi mai mult activitatea pentru a atinge obiectivele de mediu. Protejăm, reconstruim şi menţinem pădurile României!", a mai afirmat ministrul Mediului. Virginijus Sinkevičius a declarat, la Antena 3, că urmăreşte roblemele de mediu ale României, iar progrsul este lent.
"Urmăresc îndeaproape problemele din România şi progresul este încă unul lent. Încă este loc de mai bine şi, aşa cum am spus în timpul vizitei mele în România, ministrul pentru Medie are nevoie de susţinerea altor ministere, de susţinere guvernamentală pentru a face un progres vizibil (...) Nu pot spune că nu a existat un progres de la început, de când am început să lucrăm cu România. Da, s-au făcut progrese, dar, din păcate, totul merge prea lent", a afirmat comisarul european.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
La 5 ani de la pandemia COVID, China se confruntă cu un nou virus care amenință omenirea. Nu există vaccin și se răspândește rapid
China este martoră la o creștere a cazurilor de metapneumovirus uman (HMPV), stârnind îngrijorări cu privire la o altă criză de sănătate după pandemia de COVID-19. Rapoartele și postările pe rețelele sociale arată spitale supraaglomerate, unii utilizatori sugerând, de asemenea, prezența mai multor viruși, cum ar fi HMPV, gripa A sau COVID-19, potrivit NDTV.
-
Adrian Văncică: Călin Georgescu spune tâmpenii mai mari decât am inventat eu pentru Las Fierbinți
Actorul Adrian Văncică îl acuză pe Călin Georgescu, câștigătorul detașat al primului tur al alegerilor prezidențiale de faptul că spune lucruri fără sens. Spune tâmpenii mai mari decât am inventat eu pentru serial acuză Văncică.
-
Serviciile de informaţii americane aruncă bomba: "Există o alianţă ascunsă între China şi rebelii Houthi din Yemen"
Există o alianţă ascunsă între China şi rebelii Houthi din Yemen, indicând rolul Beijingului în furnizarea de armament avansat grupării susţinute de Iran.
-
Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
O echipă internațională de psihologi lansează cel mai mare experiment global dedicat fericirii, vizând să identifice cele mai eficiente metode pentru îmbunătățirea stării de bine a oamenilor, informează The Guardian.
-
Dieta anului 2025. A câștigat aurul pentru asigurarea stării de bine și prevenirea bolilor
Dieta mediteraneană a câștigat din nou, obținând în 2025 premiul „cea mai bună dintre cele mai bune" din partea U.S. News & World Report, care întocmește anual o listă cu cele mai benefice și cele mai puțin benefice diete, clasificate de profesioniștii din domeniul nutriției.
-
Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
Medicul Natalia Balan recomandă evitarea unei greșeli frecvente la prepararea cafelei care o transformă în otravă. Aceasta este reîncălzirea unei băuturi reci. Obiceiul de a reîncălzi cafeaua, de exemplu în cuptorul cu microunde sau pe aragaz, poate afecta negativ atât compoziția acesteia, cât și sănătatea dumneavoastră, relatează expertul.
-
Dezertare masivă în armata ucraineană. O treime din soldatii proaspat instruiti n-au mai ajuns pe front
Circa 1.700 de soldaţi ucraineni dintr-o brigadă alcătuită din aproximativ 6.000 de soldaţi, dintre care o parte au fost instruiţi în Franţa, au dezertat încă dinainte să ajungă pe front, caz investigat în prezent de armata ucraineană.
-
Dezastru ecologic la Marea Neagră: stare de urgență instituită de autorități
Pe plajele peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Federaţia Rusă, au fost observate pete de păcură, care a ajuns în Marea Neagră în urma scufundării a două tancuri petroliere ruseşti. Aşa-numitul guvernator al Crimeei, Mihail Razvojaev, a anunţat că, pe 4 ianuarie, la Sevastopol a fost instituită stare de urgenţă de nivel regional.
-
Predicțiile înfricoșătoare ale lui Nostradamus pentru Anul Șarpelui de Lemn, 2025 - Acestea pot schimba lumea
Profețiile lui Nostradamus, captivante, controversate și adesea ridiculizate, continuă să stârnească reacții chiar și după secole, fiind reanalizate ori de câte ori se crede că una dintre ele s-a „realizat". Ce ce profețit de anul 2025!
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu