Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tranzacție cu năbădăi de un milion de euro între senatorul Daniel Zamfir și fratele său!

Postat la: 12.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În urmă cu puțin timp, senatorul PSD Daniel Zamfir și-a făcut publică declarația de avere pentru anul 2021. Potrivit acesteia, social-democratul și fratele său, Cosmin Zamfir, au făcut o tranzacție de un milion de euro. Mai exact, senatorul a cedat firmei SC Solid Building SRL, controlată de propriul frate, un teren a cărui valoare este extrem de mare.

Cosmin Zamfir deține 80% din părțile sociale ale societății SC Solid Building SRL, alături de Maria Zamfir și Irina Angela Farkas, conform informațiilor obținute de fanatik.ro de la Registrul Comerțului. Firma în cauză a fost înființată în 2015, iar principalul obiectiv de activitate este dezvoltarea și promovarea imobiliară. Anul 2021 a venit cu o cifră de afaceri de 27.602 lei, o pierdere netă de 962.574 lei și datorii totale de 11.459.995 lei pentru fratele senatorului Daniel Zamfir. Tranzacția de un milion de euro a fost făcută pe 7 septembrie. În acea zi, SC Solid Building SRL a mai încheiat contracte de vânzare-cumpărare cu Daniel Zamfir pentru alte trei terenuri, cu o valoare totală de 170.000 de euro.

Detaliile cu privire la cedarea terenului au fost trecute de senatorul PSD în declarația de avere de anul trecut. Potrivit acesteia, este vorba despre un teren din Voluntari de 26.181 mp, împărțit în patru loturi. Daniel Zamfir a scris în declarația de avere că terenul se află sub "drept de superficie generator al dreptului de creanță, constând în suma de 1.346.300 euro, precum și în transmiterea dreptului de proprietate a unui apartament compus din două camere în suprafață de aproximativ 66 mp".

Senatorul PSD a declarat că firma fratelui său a construit un imobil pe terenul său, iar în 2007, atunci când a început acest proiect, între cei doi a avut loc o înțelegere care să-i permită acestuia să ridice construcția, fără să fie proprietar pe respectivul teren. "El a construit un imobil pe terenul meu. Din 2007 e asta. Eu vin cu terenul, tu vii cu construcția. Normal, ar trebui să fie contract de asociere în participațiune, asta era varianta cea mai deșteaptă, doar că la vremea aia, în 2007, cineva m-a sfătuit prost, pentru că superficial nu înseamnă că ești proprietar. Este exploatarea pe întreaga durată a construcției, dar nu ești proprietar", a explicat Daniel Zamfir pentru sursa citată anterior.

În momentul în care apartamentele construite pe terenul respectiv au fost puse la vânzare, lucrurile s-au complicat. Acest lucru nu putea fi făcut fără semnătura lui Daniel Zamfir, proprietarul terenului.

"Dreptul de superficie are o valoare. Eu i-am vândut lui, pentru că cea mai mare porcărie inventată în România este superficia. În momentul ăsta, când vrea cineva să vândă apartamente, nu se poate cu drept de superficie, trebuie să fie proprietar. E o încurcătură în care l-am băgat eu. Nu poate face (vânzarea, n.r.) decât dacă cel care vinde e proprietar, nu pot să vând eu, superficiar. Orice cumpărător de apartament vrea să fie proprietar, nu vrea să aibă doar anumite drepturi (de folosință, n.r.) asupra terenului lui", a mai declarat Daniel Zamfir.

Întrebat despre modul în care s-a făcut plata pentru teren, având în vedere veniturile firmei lui Cosmin Zamfir, senatorul a precizat că momentan nu a primit niciun ban de la fratele său. Cei un milion de euro vor ajunge la el abia atunci când fratele său va vinde apartamentele construite pe terenul cedat. "El nu mi-a dat banii, că nu avea de unde, dar pe de altă parte nici nu putea să vândă pentru că la fiecare act de vânzare-cumpărare trebuia să fiu și eu acolo, să vând 2,34 m la fiecare apartament. Ca să evit această nebunie am făcut acest act, în care el îmi va plăti dreptul de superficie când va vinde apartamentul", a mai explicat Daniel Zamfir.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE