Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Traian Basescu a tinut o veritabila lecție de administrație in fata jurnalistilor. Care ar fi obiectivele esentiale ale Capitalei

Postat la: 12.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Întâlnirea organizată de președintele PMP, Traian Băsescu, aspirant la postul de primar general al Capitalei, cu jurnaliștii a constituit o adevărată lecție de ceea ce înseamnă să ai "lecțiile făcute". Fostul primar și președinte al României, actual europarlamentar, a abordat problemele esențiale ale Capitalei - sistemul de termoficare, reducerea poluării, fluidizarea traficului - într-o manieră foarte aplicată, furnizând cifre, planuri de dezvoltare și propuneri concrete.

Fie că suntem de acord sau nu cu ceea ce a susținut acesta, prezentarea programului cât și sesiunea de întrebări și răspunsuri au constituit ceea ce, până în prezent, se apropie cel mai mult de ceea ce marjele normalității și bunului simț ar dicta unui candidat, într-o campanie electorală.

Parcă sună mai fezabil să reducem poluarea prin introducerea la scară largă, pentru consumul casnic, a panourilor solare, pe bani europeni, decât să plantăm câțiva pomi sau stopăm dezvoltarea de proiecte imobiliare care "distrug" spațiul verde. Pentru că, trecând peste retorica electorală, într-adevăr, poluarea masivă care apasă capitala este cauzată în cea mai mare parte de termocentralele, iar soluția nu poate fi alta decât aceea de a atrage fonduri europene nerambursabile pentru a extinde variantele de energie regenerabilă pentru consumul capitalei. Iar lucrul acesta va trebui implementat în cel mai scurt timp, având în vedere că UE este pe punctul de a activa o clauză de infringement împotriva României la capitolul poluare. În aceeași zonă de urgență se regăsește și înființarea cel puțin unei uzine de reciclare, sortare și valorificare energetică a deșeurilor, proiect pe care cel mai probabil Nicușor Dan se va grăbi să îl conteste, în eventualitatea în care nu se va regăsi în fotoliul de primar.

Alegerile locale ar trebui să genereze o emulație de soluții, care să nu aibă culoare politică, o sumă de proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor capitalei și nu o arenă de vituperări pe teme politice. Oamenii care rezonează cu ideile social-democrate promovate mai bine sau mai rău de PSD, se contaminează cu invectivele adresate partidului și reprezentanților acestuia, creându-se o polarizare socială care nu va face altceva decât să adâncească o criză care ne va lovi, din ce în ce mai intens, din toate direcțiile.

Unii aspiranți la fotoliul de primar au opinii foarte ferme în privința contracandidaților, neglijând, din păcate capitolul de propuneri și soluții la problemele reale ale cetății, excluzând violent colaborarea cu partidul din care provin oponenții, consecințele nefaste conturându-se într-o stare de blocaj semi-permanent și absurd. Asta se întâmplă când valorile de partid, apărate cu sfințenie, sunt ura pentru alt partid.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE