Topul Groazei: Politicienii își fac imagine prin frica de război, pandemie și explozia facturilor!
Postat la: 19.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în februarie, fiind urmat de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, care îşi păstrează şi el poziţia din luna precedentă.
Discuţiile pe tema preţurilor la energie şi gaze îl menţin pe ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu pe locul al treilea, urmat de ministrul Finanţelor Adrian Câciu, propulsat de pe locul 10, de declaraţii despre taxe, impozitare şi reducerea temporară a accizelor la carburanţi. Pe următorul loc, după ce a ocupat poziţia a 13-a în ianuarie, urcă ministrul de Externe Bogdan Aurescu, având vârf de vizibilitate în ziua invadării Ucrainei, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Pe ultimele locuri sunt, în ordine, ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu, ministrul Sportului - Eduard Novak şi ministrul Digitalizării - Marcel Boloş.
Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 16.406 menţiuni în presa scrisă şi online, în contextul discuţiilor referitoare la venirea militarilor americani în România, al deschiderii unui dosar penal în cazul tezei sale de doctorat vizată suspiciuni de plagiat, al mai multor anunţuri privind şedinţa comună de Guvern cu R. Moldova, dar şi al declaraţiilor referitoare la invadarea Ucrainei de către trupele ruseşti.
Pe poziţia a doua în top, cu peste 11.000 de menţiuni, mai puţine decît în luna precedentă, este ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila. cu o mai mare vizibilitate în zilele în care a făcut precizări în legătură cu ridicarea restricţiilor impiuse în contextul pandemiei şi pe fondul disputei cu fostul ministru al Proiectelor Europene Criastian Ghinea, care l-a acuzat că îi este "lene" să lucreze la operaţionalizarea agenţiei care ar trebui să construiască spitale - ANDIS şi să definitiveze lista de 25 de spitale din PNRR.
Cu peste 9.000 de menţiuni, mai multe decât în ianuarie, ministrul Energiei Virgil Popescu, se menţine pe locul al treilea, vârfurl de vizibilitate fiind înregistrate odată cu dezbaterea în Camera Deputaţilor a moţiunii simple împotriva sa, dezbatere la care a fost agresat de liderul AUR George Simion.
Ministrul Finanţelor Adrian Câciu urcă de pe poziţia a 10-a în top pe poziţia a patra, în principal ca urmare a declaraţiilor referitoare la modificarea Codului Fiscal, în sensul taxării proprietăţii, la reforma fiscală, la măsuri pentru prevenirea creşterii inflaţiei, dar şi referitoare la reducerea temporară a accizei la carburanţi.
Pe fondul crizei din Ucraina, ministrul de Externe Bogdan Aurescu urcă de pe locul 13, în ianuarie, pe locul 5, unul dintre vârfurile de vizibilitate fiind înregistrat în ziua invaziei ruseşti.
Următorul în top este ministrul Apărării Vasile Dîncu, care rămâne pe locul 6, data invadării Ucrainei, 24 februarie, fiind şi pentru el un vârf de vizibilitate.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, urcă mai multe poziţii, ajungând pe locul 7, cu peste 3.600 de menţiuni, cele mai multe în contextul declaraţiilor referitoare la eventuala rediscutare a PNRR, creşterea pensiilor şi al informaţiilor care au circulat cu privire la schimbarea sa din funcţie
De pe locul 4 în ianuarie, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu coboară pe locul 8, cu 3,516 menţiuni, jumătate faţă de luna precedentă, cele mai numeroase în contextul prezentăriii statisticilor referitoare la cazurile de COVID în şcoli, al dezbaterilor referitoare la structura anului şcolar şi al declaraţiilor de Ziua lecturii.
Pe poziţia a 9-a se află ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu peste 3.300 de menţiuni, similar cu luna precedentă, cele mai multe în contextul anunţurilor referiitoare la proiectul vizând acordarea de sprijin financiar pentru fertilizarea in vitro, dar şi al disputelor cu partenerii de coaliţie de la PNL. Ministrul de Interne Lucian Bode coboară de pe locul 7 pe locul 10, el având cele mai multe menţiuni ca urmare a declaraţiilor reeferitoare la primirea refugiaţilor ucraineni.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, al cărui maxim de vizibilitate a venit din nou odată cu o nouă dispută cu fostul titular USR al portofoliului Cătălin Drulă pe tema licitaţiei pentru secţiunea Ploieşti - Buzău a autostrăzii A7, dar şi ca urmare a declaraţiilpr privind semnarea contractului în valoare de aproape 1 miliard de euro pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti, coboară de pe locul 5 pe locul 11.
Următorul în top este ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, a cărui vizibilitate a fost dată de declaraţii în care a exclus riscul apariţiei crizei alimentare şi al raţionalizării alimentelor. Pe următoarele poziţii, având între 1.626 şi 1.021 de menţiuni, se află miniştrii Justiţiei - Cătălin Predoiu, Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu, Mediului - Tanczos Barna, Economiei - Florin Spătaru şi cel al Dezvoltării - Cseke Attila. . Pe ultimele locuri, cu sub 1.000 de menţiuni, sunt, în ordine, ministrul Turismului - Daniel Cadariu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu, ministrul Sportului - Eduard Novak şi ministrul Digitalizării - Marcel Boloş.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF pune lupa pe conturile Revolut. Ce se întâmplă cu banii tăi
ANAF pune tunurile pe conturile românilor. Conturile Revolut se vor supune legislației românești, astfel că afacerile celor care încasează prin această bancă vor fi verificate riguros. Poprirea conturilor Revolut ale românilor cu datorii la stat, de către ANAF, se va face direct prin sucursala din România.
-
Bulgaria a devenit paradisul benzinei pentru greci, după extinderea Schengen
Grecii se înghesuie să treacă granița în Bulgaria pentru a profita de prețurile semnificativ mai mici la carburanți, ca urmare a extinderii spațiului Schengen la 1 ianuarie 2025, scrie Protothema.
-
Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
Șeful fondului de investiţii Rockefeller Capital Management's, Ruchir Sharma, a realizat într-un articol publicat în Financial Times o analiză însoțită de predicţii pentru anul 2025.
-
Descoperire colosală: Adam și Eva chiar au existat; la fel și Grădina Edenului. E mai aproape decât credeam
Povestea lui Adam și Eva este una familiară pentru majoritatea creștinilor: conform Bibliei, ei sunt primii bărbat și femeie pe Pământ, creați din praf și trăind în Grădina Edenului. Această narativă stă la baza credinței că întreaga umanitate își are rădăcinile într-o singură pereche de strămoși.
-
"Canada ar trebui să fuzioneze cu Statele Unite": reacţia lui Donald Trump la anunțul despre demisia premierului canadian Justin Trudeau
Preşedintele ales Donald Trump a sugerat din nou că Statele Unite şi Canada ar trebui să „fuzioneze", la câteva ore după demisia premierului canadian Justin Trudeau. El invocase deja această idee în faţa premierului canadian la Mar-a-Lago, la începutul lunii decembrie,
-
Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
Diana Șoșoacă se retrage din spațiul public în unor unor amenințări la adresa ei și a familiei. De altfel, președinta SOS România a vorbit pe B1 TV despre faptul că se teme pentru viața ei și pentru siguranța copiilor ei.
-
Ce cunoaștem despre icoane? Câteva date despre aceste obiecte de cult
Toate obiectele de cult au un istoric unic si fascinant. Știți în ce secol au apărut icoanele pentru prima dată? Cunoașteți motivul real pentru care acestea au fost făcute? Aceste obiecte de cult au jucat și joacă un rol important în creștinism. Rămâneți alături de noi să aflați mai multe despre aceste obiecte.
-
Secrete japoneze pentru slăbit rapid. Patru trucuri pe care poți să le încerci
În ciuda influențelor externe și a stilului de viață modern, japonezii au păstrat obiceiuri alimentare și rutine care contribuie la starea lor generală de bine. Aceste practici sunt fundamentale pentru menținerea unui corp zvelt și sănătos.
-
Cercetătorii atrag atenția: Un virus banal ar putea declanșa boala Alzheimer
Un virus comun, cu care majoritatea oamenilor vin în contact încă din copilărie, ar putea fi responsabil pentru apariția bolii Alzheimer la anumite persoane, au descoperit cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu