Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Toate tunurile pe PSD nu este doar un slogan de campanie

Postat la: 20.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dimpotrivă, vorbim despre o realitate cu care se confruntă acum orice membru mai cunoscut sau mai puţin cunoscut din PSD. Cel mai recent exemplu este cel al unui analist care explică modul în care au crescut subvenţiile pentru partide.

Subvenţiile alocate în 2018 au crescut de peste 6 ori faţă de cele din 2017, arată specialistul ca şi cum ar fi descoperit apa caldă. Şi aşa cum era de aşteptat vina este a PSD-ului. Ce evită să spună marele specialist în finanţarea partidelor este faptul că nimeni nu a avut nimic de obiectat atunci, nici liberalii, nici useriştii, nici pemepiştii şi nici măcar apărătorul dreptăţii din ţara asta, Klaus Iohannis. Care a semnat fără nicio problemă legea prin care creşteau subvenţiile partidelor.

Klaus Iohannis însă nu mai recunoaște. Și asta doar pentru a arunca un nor de praf în ochii românilor și pentru a-i convinge că PSD „arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului şi a clientelei sale". Minciuna lui Iohannis are însă picioare scurte pentru că o analiză succintă a legii finanțării partidelor arată că exact Iohannis a fost cel care a promulgat în ianuarie 2018 legea finanțării partidelor prin care suma alocată de la buget partidelor politice să fie de minim 0,01 și maxim 0,04 % din PIB.

Mai mult, PNL a propus prin fostul său președinte Alina Gorghiu ca suma alocată unui partid să poată fi majorată nu proporțional, ci dublată în raport cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei, amendament care a trecut și fost inclus în lege. Cât despre vina PSD, singurul care a cerut modificarea calculului subvenţiei este Marian Neacşu, fugit acum la Pro România. Iar la îndemnul acestuia pe amendamentul respectiv şi-a pus semnătura senatorul Marian Pavel. Așadar, fiecare partid parlamentar primește subvenția, direct proporțional cu rezultatul obținut în alegeri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE