Theodor Paleologu, atac la Klaus Iohannis înaintea congresului PNL: Face pustiu în jurul lui. Tot ce atinge Iohannis se duce de râpă, PNL se duce de râpă
Postat la: 10.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Politologul Theodor Paleologu a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că nu vede o problemă în alegerea lui Nicolae Ciucă în postul de preşedinte al PNL, dar că este gravă "degringolada" provocată de preşedintele Klaus Iohannis care "nu e bun decât pentru interesul personal".
Paleologu a declarat că şi alţi generali ai Armatei au condus guverne, cazul lui Nicolae Ciucă nu este unul singular. "În sine nu e o problemă, e un general în retragere, în principiu. Slavă Domnului, există generali care au jucat un rol politic, sigur, ne gândim cu toţii la Eisenhower, De Gaulle. În România Arthur Văitoianu a condus un guvern, Averescu, cea mai ilustră figură de mareşal şi totodată şef de partid. De altminteri Partidul Poporului a fost un partid foarte interesant în perioada interbelică. Deci în sine nu e o problemă", a declarat Paleologu.
Politologul afirmă, însă, că este gravă degringolada PNL provocată de şeful statului. "Ceea ce este foarte grav este degringolada PNL provocată de preşedintele Iohannis. Tot ce atinge, se duce de râpă. El nu e bun decât pentru interesul personal, ca să se vadă în frunte, în rest, nimic altceva. Face pustiu în jurul lui. Deci tot ce atinge Iohannis se duce de râpă, PNL se duce de râpă, avem de-a face cu o gravă degringoladă a acestui partid, iar impunerea generalului Ciucă în fruntea Guvernului, iar acum în fruntea PNL este o încercare disperată, dar lipsită de şanse, să salveze ce se mai poate salva", a declarat Paleologu.
Theodor Paleologu a mai declarat că Nicolae Ciucă nu se descurcă în lumina reflectoarelor, făcând referire la scandalul plagiatului tezei de doctorat. "Partea proastă este că în felul ăsta se va mai compromite ceva foarte important. În primul rând, generalul Ciucă avusese o carieră respectabilă, dar el în mod evident nu se descurcă în lumina reflectoarelor, mă refer, în mod evident, la problema plagiatului, iar încercările lui de a eluda problema sunt ridicole, sunt nedemne de un general al Armatei Române. Ce regret foarte mult e că pe lângă degringolada PNL provocată de Iohannis se mai duc de râpă alte două lucruri, prestigiul Armatei Române şi prestigiul generalului Ciucă care până nu demult fusese un om respectabil. Însă maniera în care gestionează plagiatul este jalnică şi eu am mari dubii că are capacităţile politice de a propune un proiect real. Că e un bun intrigant, am văzut. Mă rog, nu e puţin lucru", a declarat Paleologu.
Întrebat de ce are nevoie un general de un doctorat, Theodor Paleologu a precizat că pentru el este de neînţeles. "E o prostie, pentru mine e de neînţeles această marotă a doctoratelor. Nu are niciun sens. Sunt foarte mulţi care şi-au dat un doctorat. Nu ai cum să faci un doctorat, decât dacă lucrezi zi de zi, fără să faci nimic altceva timp de 4-5 ani. Eu am lucrat 5 ani la teza mea de doctorat (...) O teză de doctorat care nu e publică, nu e teză", a mai declarat Paleologu. Congresul extraordinar al PNL, la care Nicolae Ciucă este singurul candidat pentru fucţia de preşedinte, a început la ora 11.00.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF pune lupa pe conturile Revolut. Ce se întâmplă cu banii tăi
ANAF pune tunurile pe conturile românilor. Conturile Revolut se vor supune legislației românești, astfel că afacerile celor care încasează prin această bancă vor fi verificate riguros. Poprirea conturilor Revolut ale românilor cu datorii la stat, de către ANAF, se va face direct prin sucursala din România.
-
Bulgaria a devenit paradisul benzinei pentru greci, după extinderea Schengen
Grecii se înghesuie să treacă granița în Bulgaria pentru a profita de prețurile semnificativ mai mici la carburanți, ca urmare a extinderii spațiului Schengen la 1 ianuarie 2025, scrie Protothema.
-
Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
Șeful fondului de investiţii Rockefeller Capital Management's, Ruchir Sharma, a realizat într-un articol publicat în Financial Times o analiză însoțită de predicţii pentru anul 2025.
-
Descoperire colosală: Adam și Eva chiar au existat; la fel și Grădina Edenului. E mai aproape decât credeam
Povestea lui Adam și Eva este una familiară pentru majoritatea creștinilor: conform Bibliei, ei sunt primii bărbat și femeie pe Pământ, creați din praf și trăind în Grădina Edenului. Această narativă stă la baza credinței că întreaga umanitate își are rădăcinile într-o singură pereche de strămoși.
-
"Canada ar trebui să fuzioneze cu Statele Unite": reacţia lui Donald Trump la anunțul despre demisia premierului canadian Justin Trudeau
Preşedintele ales Donald Trump a sugerat din nou că Statele Unite şi Canada ar trebui să „fuzioneze", la câteva ore după demisia premierului canadian Justin Trudeau. El invocase deja această idee în faţa premierului canadian la Mar-a-Lago, la începutul lunii decembrie,
-
Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
Diana Șoșoacă se retrage din spațiul public în unor unor amenințări la adresa ei și a familiei. De altfel, președinta SOS România a vorbit pe B1 TV despre faptul că se teme pentru viața ei și pentru siguranța copiilor ei.
-
Ce cunoaștem despre icoane? Câteva date despre aceste obiecte de cult
Toate obiectele de cult au un istoric unic si fascinant. Știți în ce secol au apărut icoanele pentru prima dată? Cunoașteți motivul real pentru care acestea au fost făcute? Aceste obiecte de cult au jucat și joacă un rol important în creștinism. Rămâneți alături de noi să aflați mai multe despre aceste obiecte.
-
Secrete japoneze pentru slăbit rapid. Patru trucuri pe care poți să le încerci
În ciuda influențelor externe și a stilului de viață modern, japonezii au păstrat obiceiuri alimentare și rutine care contribuie la starea lor generală de bine. Aceste practici sunt fundamentale pentru menținerea unui corp zvelt și sănătos.
-
Cercetătorii atrag atenția: Un virus banal ar putea declanșa boala Alzheimer
Un virus comun, cu care majoritatea oamenilor vin în contact încă din copilărie, ar putea fi responsabil pentru apariția bolii Alzheimer la anumite persoane, au descoperit cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu