Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Suntem vanduti definitiv: România nu mai poate schimba PNRR, termenul-limită a expirat!

Postat la: 11.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România avea termen până la 30 aprilie să schimbe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), deja Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a prevăzut o serie de modificări şi se află în proces de negociere cu Comisia Europeană, şi începând de acum România nu mai poate face nicio altă modificare la PNRR.

"România avea termen până la 30 aprilie, de asemenea, să schimbe PNRR pentru a introduce componenta de energie, dar şi pentru a face modificări generate de inflaţie, de războiul din Ucraina şi de schimbarea fluxurilor comerciale la nivel global. MIPE a prevăzut o serie de modificări, enunţate deja de ministrul de resort, nu foarte multe, dar s-ar fi putut introduce mult mai multe componente. Deja, ministerul de resort se află în proces de negociere cu Comisia Europeană şi începând de acum România nu mai poate face nicio altă modificare la PNRR", a afirmat europarlamentarul Victor Negrescu.

Practic, România trebuie să implementeze PNRR aşa cum a fost agreat cu executivul UE, "în speranţa că vom introduce inclusiv acele componente noi prevăzute de MIPE - 9,4% pentru pensii, zona de prime pentru legea salarizării, linia de metrou către Aeroportul Otopeni, introducerea componentei de energie şi tăierea a 2 miliarde de euro din plan pentru că s-au schimbat indicatorii economici", a mai precizat Negrescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE