ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Spațiul verde din sectorul 2 ajunge în instanță

Postat la: 15.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primăria sectorului 2 a fost dată în judecată de reprezentanții unei firme care a construit ilegal un restaurant în Parcul Tei. Procesul vine în urma definitivării actelor ce prevăd demolarea construcțiilor ilegale de către Primăria sectorului 2.

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2 este cel care s-a implicat în această acțiune prin care spațiul verde va fi redat locuitorilor sectorului 2. Firmele care deţin Centrul de evenimente "The President" din Parcul Tei, nu deţin autorizaţii de construcţie, mai precis, de extindere, de circa 10.000 de metri pătraţi. Din aproximativ 10.000 mp suprafaţă construită, firma care a construit complexul şi în spatele căreia se află Corin Romanescu are autorizaţie doar pentru vreo 1.500 mp, respectiv pentru restaurant. Pentru saloanele de evenimente (nunţi, botezuri sau alte activităţi private) și piscină nu au fost obţinute autorizaţii de construcţie.

Corin Romanescu este cunoscut drept "locotenent" al lui Neculai Onţanu. Acesta avea decizia finală asupra afacerilor cu terenuri, imobile, şcoli şi licee din sectorul 2. Mai mult, toate autorizaţiile, de la cele simple de construcţie, la avizarea panourilor publicitare, la concesiunea de terenuri, închirierea de spaţii, toate acestea se făceau din pixul lui.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local Sector 2 nr. 163 din 18.12.2007 s-a aprobat concesionarea pe o perioadă de 49 de ani, prin negociere directă, către SC Ines Burger Prodcom SRL, a unui teren aparţinând domeniului public al municipiului Bucureşti, în suprafaţă de 7.507 mp, circa 10% din suprafața parcului, situat în Bucureşti, Bdul Lacul Tei nr. 145, sector 2. Pentru renovări, reparaţii, consolidări şi amenajări, au fost emise autorizaţii pe numele a două firme S.C. INES BURGER PRODCOM S.R.L. şi S.C. COFI-PATI S.R.L. Concesiunea este ilegală, deoarece Primăria Sector 2 nu era abilitată să concesioneze imobile, ci Primăria Capitalei.

S.C. Cofi-Pati S.R.L a administrat restaurantul care a funcționat în fostul local "Brotăcei". După extindere, restaurantul a fost mutat şi, la aceeaşi adresă s-a deschis, în 2014, centrul de evenimente "The President". S.C. Ines Burger Prodcom SRL și S.C. Cofi-Pati S.R.L au avut administratori comuni. Fostul primar al sectorului 2, Neculai Onțanu, alături de Secretarul Primăriei sector 2, au girat această afacere păguboasă pentru locuitorii sectorului. Doar aşa se explică faptul că autorizaţiile eliberate pentru "parcare" şi "refacere împrejmuire" sunt anterioare HCL de concesionare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE