Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sora lui Dan Barna, audiată de Departamentul pentru Lupta Antifraudă. Reacţia liderului USR

Postat la: 06.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Facebook Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, joi, că sora a fost audiată, în cadrul verificărilor deschise de căre Departamentul pentru Lupta Antifraudă, la fosta sa firmă. „Sunt optimist că în săptămânile viitoare acest lucru se va închide", a spus Barna, precizând că este dispus să clarifice orice situaţie dacă va fi chemat la audieri.

„Dacă vorbim de DLAF, care s-a autosesizat în urma anchetei Rise, o perioadă nu s-a mai întâmplat nimic. În momentul de faţă, ştiu că sunt verificări în curs şi ştiu asta pentru că săptămâna trecută sora mea, fostele angajate de la croitoria respectivă unde a lucrat sora mea au fost invitate pentru audieri. Li s-au pus întrebările oarecum fireşti: dacă au lucrat acolo, dacă au primit toate salariile, dacă au croit, ce-au croit, dacă au cusut rochii, şorţuri... Adică au fost întrebările de verificare. Mai multe instituţii verifică activitatea mea anterioară în perioada aceasta. Inspecţia Muncii a fost, a reverificat. Deci sunt verificări în curs. Eu am toată încrederea că în perioada următoare - sper să fie cât mai scurtă - se va ajunge la un final, pentru că sper să nu se repete secvenţa din campaniile anterioare", a declarat Dan Barna, joi, la Europa FM.

Acesta a spus că este oprimist că ancheta se va finaliza curând, în mod transparent. „Sunt optimist că în săptămânile viitoare acest lucru se va închide", a mai declarat Dan Barna. „Sunt total deschis, dacă voi fi invitat, să mă duc să răspund la orice neclarităţi există", a adăugat liderul USR.

În 15 octombrie 2019, jurnaliştii de la Rise Project au scris că Dan Barna, şeful USR, partidul care a iniţiat campania #FărăPenali, „este supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE".

Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eşecuri care au costat aproape şase milioane de euro, au afirmat jurnaliştii care au prezentat o investigaţie privind câteva dintre proiectele cu fonduri UE supervizate de prezidenţiabilul USR - Plus. În 17 octombrie 2019, Departamentul de Luptă Antifraudă a anunţat că face verificări în legătură cu trei proiecte pe fonduri europene în care este implicat Dan Barna.

USR a afirmat, la momentul respectiv, că acestea au mai fost verificate de organismele intermediare şi de autorităţile de management, „care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură".

„Orice verificare şi re-verificare a activităţii mele este binevenită. Am fost şi rămân deschis şi transparent, ca întotdeauna", a spus atunci Dan Barna. Ulterior, Departamentul de Luptă Antifraudă a făcut precizări în cazul Dan Barna, afirmând că una dintre acţiunile de control vizând proiectele cu fonduri europene în care acesta a fost implicat a fost declanşată anterior anchetei Rise Project şi a respins categoric „orice asociere sau încercare de asociere a activităţii sale cu alte evenimente din spaţiul public", respectiv campania electorală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE