Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sondaj Atlas Intel: Cine sunt favoriții în cursa prezidențială din România. Ce partid ar câștiga alegerile parlamentare din 2024

Postat la: 02.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conform rezultatelor unui sondaj Atlas Intel, Mircea Geoană este preferatul românilor pentru alegerile prezidențiale din România, care vor avea loc în 2024. Au existat mai multe scenarii: unul cu Mircea Geoană și altul cu Marcel Ciolacu, candidați la prezidențiale, dar și cu ei împreună, alături de alți contracandidați.

Potrivit datelor sondajului, Mircea Geoană, actualul secretar adjunct NATO, este preferatul respondenților pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2024, cu 14,%, urmat de Laura Kovesi (9,6%), George Simion (8,5%), Cătălin Drulă și Emil Boc (8%).

FOTO - Atlas Intel

În primul scenariu, în care pe lista pentru alegeri prezidențiale se numără Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi, George Simion, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor, Ludovic Orban, Dacian Cioloș sau Eduard Hellving, oficialul NATO a strâns 22,6% din preferințele celor intervievați, urmat de Kovesi (16,4%) și George Simion (10,6%).

FOTO - Atlas Intel

În cel de-al doilea scenariu, în care candidatul PSD este Marcel Ciolacu, cursa pentru scaunul de la Cotroceni este câștigată de Laura Codruța Kovesi, cu un punctaj de 15,7%.

Pe următoarele locuri se situează liderul PSD, George Simion, Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Dacian Cioloș, Ludovic Orban, Eduard Hellving și Kelemen Hunor.

Datele sondajului arată că Laura Codruța Kovesi ar reuși să ajungă în turul doi în toate scenariile testate, însă în varianta în care contracandidatul este Mircea Geoană, fosta șefă a DNA ar pierde alegerile.

Liderul AUR apare pe a treia poziție în toate scenariile testate pentru primul tur, cu aproximativ 10% dintre voturile alegătorilor.

Actual premier este preferat de 6% până la 11% dintre români în toate scenariile pentru primul tur, un rezultat asemănător cu cel obținut de Șoșoacă și Drulă.

Premierul Nicolae Ciucă ar ajunge în al doilea tur și este învins de Geoană, însă se situează la egalitate cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

FOTO - Atlas Intel

Iată și rezultatul scenariului 3, în care apar împreună Mircea Geoană și Marcel Ciolacu:

FOTO - Atlas Intel

În turul doi, Mircea Geoană reiese câștigător în toate scenariile, indiferent de contracandidat:

FOTO - Atlas Intel

Alegeri parlamentare

PSD conduce în preferințele alegătorilor pentru alegerile parlamentare, cu 25% din voturile afirmative. AUR și PNL apar cu 18% și respectiv 17% din voturi, în schimb ce USR se află pe a 4-a poziție cu 11%, urmat de UDMR (5,6) ȘI PMP (5,2).

FOTO - Atlas Intel

În comparație cu ultimele alegeri parlamentare, doar AUR demonstrează o evoluție ascendentă în schimb ce PSD, PNL și USR și-au pierdut din susținători.

Sondajul Atlas Intel a fost realizat în perioada 27-30 ianuarie 2023, pe un eșantion de 2.000 de oameni, cu o marjă de eroare de +/- 2% și un nivel de încredere de 95%.

Atlas Intel este un institut de sondaje din Brazilia, „cea mai precisă companie de sondare a opiniei publice în alegerile prezidențiale din 2022 și în alegerile locale din 2020", potrivit propriei prezentări.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE