Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sloganul PSD: "Fapte nu vorbe. Dublul standard la alimente, interzis în România!"

Postat la: 14.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit aseară în cadrul unei emisiuni la Antena3 despre dublul standard la alimente. Dublu standard pe care România încearcă să-l combată de ceva timp.

Social-democrații au găsit o soluție viabilă și au depus un proiect de lege. Potrivit proiectului depus, comercianții care vor fi prinși că aduc pe rafturile magazinelor produse de proastă calitate care nu respectă standardele de calitate la nivel european sunt pasibili de amendă de până la 4% din cifra de afaceri și confiscarea întregului lot de produse.

Astăzi, Liviu Dragnea a venit cu explicații suplimentare pentru cele afirmate aseară: "Amendă de 4% din toate încasările și confiscarea tuturor produselor, în cazul firmelor care practică dublul standard în România. Acestea sunt sancțiunile pe care le-am inclus în propunerea legislativă pe care o voi depune azi în Parlamentul României."

Este primul un pas imprtant făcut de PSD împotriva companiilor care vând în România produse asemănătoare, dar de o calitate inferioară față de cele vândute în Occident. Pe de altă parte, această luptă va continua și la Bruxelles, acolo unde legea dublului standard nu este încă adoptată într-o formulă convenabilă pentru tatele din Europa de Est.

Astfel, măcar în al doisprezecelea ceas, România va avea parte de ceva respect și de o alimentație mai sănătoasă. Cel mai probabil, această lege va avea contestatarii ei, mai ales în rândul lanțurilor de magazine dar lucruril trebuie să continuie pe această linie. Europa de Est nu trebuie să fie coșul de gunoi al Uniunii Europene, legislația europeană trebuie să fie schimbată în acest sens.

Fata de chestiunea standardului dublu la alimente Partidul Social Democrat a lansat si un set de principii sociale pe care-l redam in continuare:

"Fără standarde duble în România.

Fapte, nu vorbe! Odată-n plus PSD arată că face ceea ce promite. Standardele duble în privința alimentelor vor fi aspru sancționate. Un proiect de lege în acest sens a fost inițiat de PSD și va fi supus dezbaterii și adoptării rapide în Parlament .
o Faptul că președintele PSD este principal inițiator al legii arată determinarea politică a PSD de a fi categoric atunci când e vorba de sănătatea și alimentația românilor.
o Vrem alimente în România la fel de bune ca și cele din Europa! Nu mai acceptăm să fim o piață pe care să ajungă produse de calitate inferioară...
o Orice companie care încalcă regula și aduce în țară alimente diferite în conținut decât cele originale, dar identice ca marcă și denumire, va suporta o amendă de până la 4% din cifra de afaceri.
o Abaterea este constatată și sancționată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor, care, pentru a se achita de această responsabilitate, face investiții de peste 40 de milioane de euro în construcția și modernizarea laboratoarelor necesare.
o Proiectul de lege al PSD preia ca sancțiune exact ce propunea Comisarul European pentru Justiție și Protecția Consumatorilor,Vera Jourova - amendă de 4% din cifra de afaceri pentru firma responsabilă.
o Recent Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord privind proiectul de directivă europeană care ar urma să prevină dublul-standard al produselor în UE, precum și o serie de practici netransparente și înșelătoare în comerțul online.
o Însă această directivă europeană este de așteptat să fie adoptată, să intr-n vigoare și să devină general obligatorie în UE, începând cu 2021.
o Este meritul PSD că România va avea mult mai rapid o lege care să combată/descurajeze dublul standard alimentar și să-i protejeze pe români de practici comerciale incorecte, discriminatorii, înainte ca directivele europene s-o impună."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE