Septimiu Bourceanu face un apel disperat: "Fără mesaje radicale! Trebuie să unim echipa, nu să o dezbinăm!"
Postat la: 04.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
După ce Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar al PNL şi exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari, fostul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman, a venit cu o propunere surprinzătoare. Acesta a transmis faptul că va propune ca cei care au demisionat din grupul parlamentar PNL, să fie excluşi definitiv din partid.
Senatorul liberal constănțean, Septimiu Bourceanu, nu este de acord cu părerea lui Florin Roman. El spune că nu a fost niciodată atras de mesaje radicale şi că echipa PNL trebuie să rămână unită.
„Eu cred că după orice congres, după orice alegeri din interiorul unei organizaţii, la nivel naţional sau local, trebuie să existe o reconciliere a taberelor. Nu este nimic rău să susţii un candidat, însă există riscul ca acel candidat pe care îl susţii să piardă. Eu cred că o pierdere a unui om este o pierdere importantă pentru fiecare organizaţie în parte. Dorinţa de a pleca aparţine acelei persoane, însă eu cred că ar trebui făcute toate eforturile ca oamenii să fie ţinuţi aproape pentru că toate lucrurile pe pământul acesta se fac împreună. Ar trebui să existe un dialog cu fiecare coleg în parte, să fie ascultat şi să se găsească soluţii astfel încât fiecare dintre colegi să îşi regăsească locul în echipă. Eu nu cred în mesaje radicale decât în câteva excepţii. Sunt adeptul dialogului, astfel încât am crezut întotdeauna că dialogul este cel care trebuie să aducă rezultate. În orice discuţie de acest tip trebuie să pleci de la ce te uneşte, nu de la ce te desparte", a declarat senatorul PNL de Constanţa, Septimiu Bourceanu.
Senatorul a continuat să spună că tot ceea ce contează în politică este să faci parte dintr-o echipă unită pentru a avea succes. În acelaşi timp, Septimiu Bourceanu a explicat că în cazul în care parlamentarii vor fi excluşi din PNL, această decizie nu o va lua preşedintele PNL, Florin Cîţu.
„Este foarte greu de construit şi este simplu să distrugi. Nu sunt de acord cu aceste mesaje radicale, cum nu sunt de acord nici cu alte mesaje radicale în care colegii sunt forţaţi să ia anumite decizii. Dacă s-a câştigat în echipă, tot echipa va câştiga mai departe. Chiar dacă de-a lungul carierei politice există posibilitatea să pierzi, este mai uşor să pierzi în echipă decât să pierzi de unul singur. O echipă se construieşte foarte greu, indiferent că vorbim de un partid sau de o societate privată. Echilibrul şi dialogul echilibrat şi deschiderea către o înţelegere care să aducă oamenii la mijloc ar fi tot ceea ce contează astăzi. Există foarte puţini oameni care în momente grele au capacitatea să menţină lucrurile unite. Există o procedură statutară, dar procedura statutară nu este la discreţia unui preşedinte de partid. Există Curtea de Onoare şi Arbitraj, iar cel în cauză are dreptul să se apere. În Partidul Naţional Liberal democraţia nu a murit", a explicat Septimiu Bourceanu.
El a făcut referire şi la criza politică prin care ţara noastră trece de o perioadă bună. Senatorul constănțean spune că oamenii politici ar trebui să nu mai transmită mesaje radicale pentru ca situaţia să revină la normal.
„Criza politică din România se poate rezolva cu mai puţine mesaje radicale. Ar trebui să existe mai puţine mesaje politice. Foarte mulţi lideri politici transmit mesaje de dorinţă de revenire la normal, de a susţine un Guvern, dar condiţiile pe care le pun în interiorul discuţiilor, se duc într-o zonă destul de anormală. Trăim vremuri complicate şi cel puţin pentru o perioadă de timp vor rămâne complicate. Este nevoie de oameni care să înţeleagă acest lucru şi să înţeleagă ceea ce înseamnă compromisul politic în interesul naţional", a concluzionat Septimiu Bourceanu, citat de cugetliber.ro
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
Preşedintele ales Donald Trump analizează posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională pentru a pune în aplicare politicile sale tarifare, potrivit unor patru surse familiare cu situaţia, citate de CNN.
-
O ipoteza controversată: capul Sfinxului din Egipt ar fi fost locul de aterizare și decolare a unui OZN
Originea Sfinxului continuă să fie un subiect intens dezbătut, iar data construcției, autorii și scopul său real rămân printre cele mai mari enigme ale Egiptului antic.
-
Un pahar de lapte pe zi reduce riscul de cancer intestinal cu aproape 20%
Într-o lume în care vegetarianismul devine o modă aproape impusă cu forța, oamenii de știință vin cu vești uriașe despre produsele lactate, care ar putea ajuta organismul să lupte contra cancerului. Un pahar cu lapte pe zi scade drastic riscul de cancer, anunță specialiștii.
-
Studiu: Cafeaua de dimineață reduce riscul de deces cauzat de bolile cardiovasculare
Un nou studiu a constatat că persoanele care beau cafea dimineața au un risc mai mic de a muri din cauza bolilor cardiovasculare decât consumatorii care beau cafea pe timpul zilei, relatează BBC.
-
Cum au fost folosite ca spioni de către agențiile de informații animalele și animalele false
CIA și alte agenții de informații au folosit animale, precum porumbei, pisici, balene și pești pisică robotizați, ca spioni de-a lungul istoriei.
-
Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
Pini împodobiți cu zăpadă se înșiră pe malul unui lac cu apă glacială. Ninge; în surdină se aude o melodie ca de spa. Un bărbat grizonat cu un chip plăcut se află lângă lac. Începe să se dezbrace.
-
Cele 10 crize care vor decima omenirea in urmatorii 50 - 80 de ani. Este aproape inevitabil ca rasa umana va fi o amintire peste 100 de ani
Omenirea se afla intr-un declin fără precedent, iar in urmatorii 50 pana la 80 de ani populatia umana a planetei va ajunge la cateva zeci de mii de supravietuitori, conform ultimelor statistici oferite de Census USA. Intrebarea pe care si-o pun specialistii este daca nu cumva este prea tarziu ca rasa umana sa se mai salveze si sa nu fie inlocuita de roboti si masinarii coordonate de inteligenta artificială. Si iata de ce:
-
Șocante și îngrozitoare - 44 de statistici din 2024 care sunt aproape prea nebunești pentru a fi crezute
Autorul american Michael Snyder rezumă statisticile din 2024 care sunt șocante. De la mărimea datoriei naționale a Americii și datoria totală a gospodăriilor americanilor, la scăderea numărului de spermatozoizi și cât de mult se umple creierul nostru cu plastic.
-
Producătorii de carne de porc folosesc Terapia Genică pe bază de ARNm pe animale încă din 2018
Dr. Joseph Mercola, medic osteopat, evită carnea de porc din 2018. Mercola are o abordare a stării de bine „la nivelul întregii persoane", ajutându-și pacienții să dezvolte atitudini și stiluri de viață care îi pot ajuta să preia controlul asupra sănătății lor. Acesta este motivul pentru care îi îndeamnă și pe aceștia să evite consumul de carne de porc.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu