ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Semnalul lui Mircea Geoană către PSD, după ședința despre candidatul la prezidențiale

Postat la: 15.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, într-un interviu difuzat de Antena 3, că deși nu ar respinge un sprijin din partea PSD la alegerile prezidențiale, vrea să candideze ca independent și nu ca membru de partid.

„Eu nu exclud și nu îndepărtez o susținere cât mai largă" pentru candidatura sa independentă la prezidențiale, dar „nu sunt interesat să contribui la un joc restrâns al unor forțe politice care încearcă să continue actualul regim sub o formă nouă", a explicat Mircea Geoană.

El a apreciat că anul 2024 va fi anul independenților. „Sunt convins că va fi anul independenților, proba am avut-o la alegerile locale și europarlamentare", a afirmat acesta.

Întrebat dacă în calitate de Președinte l-ar numi premier pe liderul PSD, Geoană a răspuns: „Am un respect absolut pentru votul românilor și fiecare discuție trebuie să aibă loc la momentul potrivit".

PSD își va desemna candidatul la prezidențiale la începutul lunii iulie, au decis vineri liderii partidului într-o reuniune la Sâmbăta de Sus. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a spus că varianta candidaturii lui Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment. Legat de decizia PSD să meargă la prezidențiale doar cu un membru de partid, Ciolacu a răspuns: „Dl Geoană nu e din afara partidului, a fost președintele PSD".

În PSD s-a analizat informal varianta unui tandem Geoană - președinte, Ciolacu - premier. Pe de altă parte, mai mulți lideri PSD printre care Paul Stănescu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, susțin că liderul partidului ar trebui să candideze la prezidențiale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE