Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Semnal de alarmă tras de umaniști: prăpastia dintre bogati și săraci afectează întreaga societate

Postat la: 29.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conducerea Partidului Umanist Social Liberal trage un semnal de alarmă în privința diferențelor tot mai mari dintre săraci și bogați, cerând guvernului să intervină de urgență.

„Ca urmare a numeroaselor cercetări sociologice cantitative desfășurate în ultima perioadă, a reieșit o problemă gravă și îngrijorătoare pentru întreaga societate: agravarea prăpastiei dintre bogați și săraci, care se adâncește în loc să se aplatizeze, iar guvernul trebuie să identifice și să propună soluții concrete pentru a contracara acest efect.

PUSL consideră că în orice țară civilizată, în orice democrație europeană consolidată, elementul central al politicilor publice trebuie să fie pacea socială", transmite PUSL într-un comunicat de presă.

Liderii umaniști anunță că pregătest noi proiecte legislative, care vor fi depuse în Parlament la începoerea viitoarei sesiuni.

„În sensul sloganului umanist „Fapte, nu vorbe", în ultimii ani parlamentarii PUSL au inițiat și promovat 17 inițiative legislative, care s-au concretizat în legi adoptate de Parlamentul României și publicate în Monitorul Oficial. Având în vedere semnalele primite, cu privire la faptul că o parte dintre aceste legi ar putea să nu fie aplicate, Departamentul pentru monitorizarea guvernului, condus de vicepreședintele PUSL, Bogdan Ciucă, va realiza un raport privind modul de aplicare al acestor legi, raport care va fi prezentat conducerii PUSL și opiniei publice până la data de 10 septembrie.

În prezent există patru proiecte de legi inițiate de PUSL care se află în dezbaterea Parlamentului, unele dintre acestea fiind deja trecute de Senat. Deputatul Steluța Cătăniciu, președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, va face solicitări liderilor de grupuri parlamentare pentru a sprijini aceste proiecte umaniste. De asemenea, la începutul sesiunii parlamentare, PUSL va depune cinci noi proiecte de lege, care se referă, printre altele, la: combaterea traficului și consumului de droguri, reglementarea abuzului de putere, respectiv condamnările să fie făcute doar pe bază de probe materiale", mai spune PUSL.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE