Scurtă istorie a arivismului omului propulsat în funcție de prietenul Baron Lamborghini
Postat la: 31.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Motto: "Și de-al dracu ce eram, am scos capu-afară!" (cântec popular românesc)
Cam de pe la începutul mileniului, Mircea Corbu spunea despre el că a trecut direct din mediul de afaceri în cel politic, în postura de angajat al societății Hidro Valea Prahovei, pe post de instalator. Și nu unul bun. Acum, el se prezintă la apogeul carierei destul de controversate de primar al Buștenilor. Cum se face că un simplu instalator a avut în raniță bastonul de primar? Asta ne propunem să vă arătăm. Pentru că mai sunt niște episoade trecute sub tăcere. Și bani publici!
În orice țară civilizată, o știre cum că fiul primarului din Bușteni fură apă de la rețea, ar fi avut, ca și consecință, demisia instantanee a primarului, pentru ca ancheta să-și poată urma cursul firesc... În mod sigur, niciun buștenar nu poate fi convins că fiul primarului Mircea Corbu ar fi tras, de capul lui, apă printr-o conductă separată, ocolind apometrul. Și asta fără știrea tatălui. Așa ceva nu este posibil, în contextul în care ai un tată, instalator la bază, care, timp de zeci de ani, a "muls" bugetul local de sume exorbitante pentru lucrări care țin de rețeaua de apă a orașului.
Nimeni nu mai știe care a fost soluția în dosarul de furt cu pricina și Corbu nu s-a grăbit să o prezinte public... De la cine a furat apă familia Corbu? De la Hidro Prahova! Cine este acționar unic la Hidro Prahova? Consiliul Județean Prahova! Cine era, la vremea aceea, Președintele Consiliului județean Prahova? Iulian Dumitrescu, Baronul Lamborghini, cel care l-a ajutat pe Corbu să ajungă primarul Bușteniului... Corb la corb nu-și scoate ochiul! Cel mai probabil, Hidro Prahova a arătat cumva, că nu există prejudiciu.
Din declarația de avere, datată 25.10.2017, rezultă foarte clar două lucruri: că Laurențiu Mircea Corbu este acționar la două societăți, MIRANCOR INSTAL și ALMY HOBBY, dar și că prinsese gustul politicii, pentru că vedem că personajul este președintele ALDE Bușteni, poziție din care a candidat la funcția de primar. Ceea ce nu se spune în site-ul Agenției Naționale de Integritate este motivul pentru care Corbu a dorit să intre în politică. Se presupune că a descoperit gustul banilor publici încă de pe atunci...
Când a candidat în 2020 din partea PNL-ului, că figura cu ALDE nu i-a reușit în 2018, principalele răcnete de campanie ale candidatului liberal Corbu au fost pe tema că nu s-a făcut nimic în Bușteni. Un ziar local i-a adresat o întrebare uimitoare la acea vreme: dacă zice Corbu că nu s-a făcut nimic în Bușteni, atunci cum de societățile lui Corbu au încasat de la Primăria Bușteni peste 30 de miliarde de lei vechi intre 2009 și 2020? Evident, Corbu a reacționat rapid, după modelul baronului Lamborghini, și a făcut ca toate ziarele apărute atunci în Bușteni să dispară. Nu a precupețit nici bani, nici eforturi.
Despre ce nu vorbește nimeni este faptul că societățile lui Corbu au încasat tone de bani și de la Hidro Prahova S.A., o societate al cărei acționar principal este Consiliul Județean Prahova. Corbu făcea tot felul de lucrări și tot felul de branșamente, lucrări care, ulterior, erau recepționate și plătite, mai de voie, mai de nevoie de societatea respectivă. Acolo unde există voință politică, există și sumele de bani necesare. Poate că lucrările lui Corbu se reflectă în prețul exagerat al apei. Și poate că faptul că primarul Corbu a dezvoltat o frumoasă relație de prietenie cu deputatul comărnicean Mircea Roșca a rezolvat niște amănunte esențiale!
În declarația de interese din 2018 îl găsim pe Mircea Corbu atât ca președinte ALDE Bușteni, cât și ca și coordonator al filialei Bușteni a Hidro Prahova. Observăm că lipsește una din cele două societăți ale lui Corbu. De ce? Pentru că Mircea Corbu a semnat, în calitate de șef al filialei Bușteni, o grămadă de recepții la lucrări executate de societățile lui. Lucrări care, evident, au fost plătite! Aici DNA-ul ar avea extrem de mult de investigat.
Declarațiile de avere ale lui Mircea Corbu, primarul care pozează în cel mai cinstit și corect primar din România, din primi doi ani de mandat sunt cel puțin contradictorii și ar trebui să intre în atenția Agenției Naționale de Integritate. Aflăm, din prima declarație de avere, că Mircea Corbu este singurul primar din România care are o basculantă. Este în declarația de avere, înseamnă că este "pe persoană fizică". Adică pe lângă un BMW, un Mitsubishi și un Audi și-a mai tras omul și o basculantă IVECO...
Și asta nu este la fel de uimitor ca faptul că (aflăm din aceeași declarație de avere) primarul respectiv a mai vândut, tot pe persoană fizică, alte două basculante către o societate din Buzău. Nu știm cu cât este plătit un primar în Bușteni, cert este că în aceeași declarație, apare faptul că domnul Corbu și-a împrumutat un copil cu modesta sumă de 200.000 de euro, bani care nu prea existau în declarațiile anterioare prin nicun fel de depozite, iar pe basculante nu a încasat decât vreo 40.000 de euro?!
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Cine este misteriosul BOGPR, omul care l-a dus pe Călin Georgescu în finala prezidențială. I se spune și Regele TikTok-ului
- 4.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 5.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 6.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 7.Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de Călin Georgescu asa ca s-a decis s-o sprijine pe Elena Lasconi
- 8.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 9.Andrei Pleşu se declară uluit de succesul lui Călin Georgescu: "Avem de-a face cu o mediocritate stupefiantă şi paralizantă!"
- 10.Traian Băsescu, sustinător fervent al Elenei Lasconi: "Călin Georgescu nu este omul Moscovei, el a fost finanțat din țară nu din străinătate!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu