Scandalul continuă în USR: Acuzaţii de măsluire a procedurilor interne pentru desemnarea candidaţilor la parlamentare
Postat la: 05.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Membri USR din Bucureşti şi Iaşi se declară nemulţumiţi în legătură cu desemnarea delegaţilor USR PLUS care vor decide listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, precum şi de perspectiva ca parlamentari cu o activitate bună să nu se regăsească pe aceste liste, transmite news.ro.
""Revin cu informaţii despre alegerile delegaţilor care vor stabili lista UsrPlus Bucureşti pentru parlamentare. Cum am prevăzut vineri, la Sectorul 3, toţi cei 15 de pe lista Vlad Voiculescu / Claudiu Năsui au fost aleşi delegaţi. Iar global pe Bucureşti toţi cei 70 de pe lista Vlad Voiculescu / Claudiu Năsui au fost aleşi delegaţi. Nimeni altcineva nu a fost ales delegat. A fost făcut un upgrade, avem acum un Turbo Autobuz sau Autobuz+ Cum au votat membrii usr şi plus era de aşteptat ca unele nume din USR să nu fie cunoscute membrilor Plus, şi invers, dar totuşi se putea spera ca la Sectorul 3, de exemplu, Ana Ciceală şi Florina Presadă să fie alese. Nicio şansă, au ieşit la mare distanţă pe locurile 16 şi 17. Nici o treabă cu meritocraţia, we're all numbers. Şi apropo de meritocraţie, din ce am auzit eu, al doilea cel mai activ senator al României, Florina Presadă, nu va fi pe un loc eligibil. Şi nici Vlad Alexandrescu sau Cristian Seidler...", este unul dintre mesajele distribuite pe reţelele sociale.
De altfel, la sectorul 3 au fost probleme încă din timpul votului, unii dintre membri reclamând că nu li se permite să voteze. Şi Eugen Vărvărucă, lider al USR Iaşi, este nemuţumit de deciziile luate la nivelul filialei, inclusiv de faptul că senatorul Dan Lungu s-a clasat spe poziţia 102 în urma votului pentru delegaţi.
"Am fost martor zilele trecute la un eveniment care depăşeşte puterea de înţelegere a cuiva care a crezut că USR face altfel de politică. Mă refer la alegerea delegaţilor filialei municipale Iaşi pentru conferinţa judeţeană în care se vor desemna candidaţii USR pentru alegerile parlamentare. Mai exact, trebuiau aleşi 78 de delegaţi dintr-un număr de 141 de persoane care şi-au exprimat dorinţa de a fi delegaţi, la vot participând 136 de persoane dintr-un total de 569 membri cu drept de vot (!) Doresc să semnalez public doar câteva aspecte care pe mine m-au frapat cel mai mult. Primul este cazul actualului senator de Iaşi, Dan Lungu, care s-a clasat doar pe poziţia 102",afirmă el într-o postare pe Facebook.
Eugen Vărvărucă afirmă că acesta nu este un caz singular, o mulţime de colegi cu realizări personale remarcabile şi activitate substanţială în partid rămânând în afara primelor 78 de locuri.
"În schimb, din cei 78 de delegaţi aleşi, 24 sunt dintre membrii admişi în 2020, 23 dintre ei fiind admişi începând cu jumătatea lui iunie. E vorba deci de colegi pe care nu îi cunoaşte practic aproape nimeni, în afară de cei care i-au admis, şi probabil i-au adus, în USR. (...) Concluziile e liber să le tragă fiecare după cum doreşte. Mai sus am prezentat doar cifre şi fapte incontestabile. Personal rămân consecvent principiilor şi valorilor pentru care am intrat în USR cu mai bine de 3 ani în urmă. Dacă voi fi dat afară din USR pentru postarea asta, so be it", conchide el.
La sfârşitul săptămânii trecute, membri ai USR Bucureşti acuzau lipsa de transparenţă, în condiţiile în care de sâmbătă începuse votul pentru desemnarea delegaţilor la conferinţa care va decide candidaturile la parlamentare, conferinţe similare urmând să aibă loc în toate filialele, astfel încât la sfârşitul săptămânii viitoare listele de candidaţi să fie definitivate. Conform Regulamentului USR, până pe 11 octombrie delegaţii pot vota listele pentru parlamentare.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 3.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 6.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 7.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 8.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 9.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 10.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu