ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Scandal la mormântul lui Avram Iancu. Diana Șoșoacă: "Sunteți sclavi!"

Postat la: 08.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, Diana Șoșoacă a ajuns din nou în prim-plan. Europarlamentara a luat parte la Serbările naționale de la Țebea, duminică, 8 septembrie, prilej cu care peste 5.000 de oameni s-au strâns la mormântul „Crăișorului Munților".

Diana Șoșoacă a fost protagonista unui scandal. Ea s-a luat la ceartă cu câțiva cetățeni care au huiduit în timpul evenimentului. Aceștia ar fi fost deranjați de prezența fostei senatoare la Țebea, ori a lui George Simion, liderul AUR. Diana Șoșoacă a reacționat în stilul caracteristic.

„Sunteți sclavi! Sclavilor! Avram Iancu nu ar fi acceptat așa ceva. Rușine să vă fie, că trădați moțul! Voi sunteți moți, mă?", a declarat șefa SOS. „Nu aveți voie să veniți în cimitir să înjurați, nesimțiților! Aici este biserică și cimitir, băi javrelor!", a strigat un bărbat, către un grup prezent la fața locului.

Diana Șoșoacă a depus la mormântul lui Iancu o imensă coroană de flori. Șoșoacă a fost însoțită, printre alții, de deputatul Ciubuc (ex-AUR) și de celebrul Gheorghe Funar (ex-PRM).

Avram Iancu este considerat una dintre cele mai emblematice figuri istorice ale poporului român. Devenit cunoscut odată cu participarea la Marea Adunare Națională de la Blaj, 1848, Iancu a fost conducătorul românilor din Apuseni, în timpul Revoluției din Transilvania, în perioada 1848-1849.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE