Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal in PNL. Lui Ludovic Orban i-a trecut glontul pe la ureche după ce liberalii au tras asupra lui din toate pozitiile

Postat la: 23.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL a fost convocată pentru marţi seara, de la ora 22.30, în sistem videoconferinţă. În cadrul şedinţei, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan l-a criticat dur pe Orban.

Primul vorbitor a fost deputatul Florin Roman. Acesta i-a reproşat lui Orban atât rezultatul prost de la parlamentare, cât şi negocierile proaste purtate cu USR-PLUS şi UDMR. Au urmat alţi lideri care l-au criticat pe Orban, printre care Rareş Bogdan, Ilie Bolojan, Emil Boc şi Marian Petrache. Liderii din Ardeal i-au reproşat lui Orban că acordul semnat cu USR-PLUS şi UDMR reprezintă practic o declaraţie de război la adresa propriilor primari.

Lui Orban i s-a reproşat chiar faptul că a trădat partidul în negocierile de la Vila Lac, iar de numele său se va lega una dintre cele mai mari trădări din istoria partidului. Rareş Bogdan i-a reproşat lui Orban faptul că cedat şi în Guvern, şi la Parlament şi că va ceda în continuare de fiecare dată când Ciolacu se va uita urât la el. Bogdan l-a ameninţat pe seful PNL că îi va "sufla în ceafă" timp de patru ani.

Rares Bogdan a denunţat faptul că partidului i se impun liste de oamenii din exterior, făcând referire la primul guvern Orban, în care Klaus Iohannis a impus mai mulţi miniştri. Rareş Bogdan şi mai mulţi lideri din Ardeal sunt supăraţi pe rezultatul negocierilor cu USR-PLUS şi UDMR. Aceştia au încercat chiar un puci în partid, însă Klaus Iohannis a intervenit pentru a calma spiritele, potrivit unor surse din PNL.

"Modalitatea în care s-a ajuns aici a fost total nedemocratică. E anormal să afăm numele miniștrilor de la TV. E absolut dezamăgitor. Nazare e un om extrem de profesionist, dar nu e normal să avem liste făcute în alte părți. Funcția de la Cameră e importantă, dar nu vânzând tot", a susţinut Rareş Bogdan.

Bolojan şi Boc au reproşat negocierile proaste pentru PNL, lipsa de transparenţă și respect faţă de organizaţiile cu rezultate. "Nu vom putea dezvolta Romania prin ministere sociale" au afirmat acesştia. Secretarul general Robert Sighiartău a susţinut chiar că a fost ameninţat de Ludovic Orban. Liderii partidului i-au cerut lui Orban chiar să facă un pas în spate şi să renunţe la şefia Camerei Deputaţilor.

La votul pentru echipa de miniştri propusă în Guvernul Cîţu, Rareş Bogdan s-a abţinut. La fel au procedat şi Dan Motreanu şi Iulian Dumitrescu, deşi acesta din urmă a avut un discurs pro Orban. Dumitrescu a afirmat că lui Orban i-a fost greu să obţină mai multe la negocieri, pentru că din start PNL trebuia să păstreze Apărarea şi Externele pentru oamenii lui Iohannis.

Cristian Buşoi s-a declarat mulţumit de numele propuse în Guvern, dar a criticat lipsa de transparenţă în alegerea lor. Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, a afirmat că primarii sunt supăraţi pe Orban pentru că PNL a pierdut Ministerul Dezvoltării, iar primarii trebuie să primească un mesaj că sunt ajutaţi cu proiectele de dezvoltare locală şi că vor avea uşi deschise la centru.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE