Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












S-a încheiat întâlnirea Iohannis-Orban: Se imparte totul intre PNL si USR-PLUS, UDMR exclusa de la negocieri!

Postat la: 15.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Discuţia dintre Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, s-a încheiat. În cursul zilei de marţi, PNL urmează să aibă o nouă rundă de negocieri cu USR-PLUS, fără UDMR.

Se contureză două noi scenarii pentru deblocarea situaţiei, ambele în contradicţie cu decizia BPN al PNL de a-l susţine pe Florin Cîţu. Prima variantă ar fi ca preşedintele Klaus Iohannis să-l propună tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru. În această situaţie, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor ar putea merge fără probleme la USR-PLUS.

A doua variantă ar fi una care ar lovi direct în unitatea Alianţei USR-PLUS. Preşedintele Iohannis l-ar desemna premier pe Dacian Cioloş, manevra care l-ar lăsa pe Dan Barna în afara jocului. Ludovic Orban ar avea liber la preluarea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, una importantă pentru statutul de cameră decizională în multe domenii şi pentru instituţiile subordonate, cum ar fi Monitorul Oficial.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE