Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"România 2019" a început în forță. Cine a câștigat primul vot pentru președinte

Postat la: 08.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prima ediție din acest sezon a emisiunii ,,România 2019" a început în forță. Cozmin Gușă a analizat, alături de invitații săi, primii cinci candidați pentru alegerile prezidențiale.

Cei patru jurați ai emisiunii au disecat fiecare mesaj al candidaților, dar și discursurile susținătorilor și le-au acordat note. Marele câștigător al primei ediții România 2019 a fost Eugen Tomac, susținătorul candidatului PMP Toader Paleologu. Duminică seară, de la ora 20.30, Cozmin Gușă vă așteaptă alături de invitații săi la o nouă ediție a emisiunii România 2019, la Oradea.

"Începem un nou sezon, v-am tot anunțat de câteva zile. Facem acest efort, această caravană pentru că merită să luptăm pentru adevăr și așteptăm răspunsuri, feedback de la dumneavoastră. Pentru fiecare candidat semnificativ la alegerile prezidențiale va fi prezent un susținător care ne va explica, în fiecare emisiune, sâmbăta și duminica, în următoarele 2 luni și jumătate, de ce este bun candidatul său", a explicat Cozmin Gușă la începutul dezbaterii de ieri seara.

În prima ediție a emisiunii "România 2019", fiecare susținător a încercat să scoată în evidență principalele atuuri ale propriului candidat înscris în cursa prezidențială:

EUGEN TOMAC: "Toader Paleologu este cel mai bine pregătit candidat din această competiție electorală, un om școlit in Occident, absolvent de Sorbona... România are nevoie de o resetare, de o noua față.

ADRIAN PAU: "Cu certitudine Mircea Diaconu este clar cel mai bun candidat. Avem de-a face cu un candidat care îndeplinește prevederile Constituției, avem de-a face cu un candidat apolitic, cum ar trebui să fie orice președinte".

DOREL CĂPRAR: "Viorica Dăncila este o femeie puternică, este prima femeie prim-ministru și va fi prima femeie președinte. Nu este o femeie conflictuală, a făcut și face foarte multe lucruri în Guvern. Face lucruri bune pentru români".

GHEORGHE FALCĂ: "Pilonul de stabilitate și de încredere, de ceea ce înseamnă că România împreună cu cetățenii săi respectă valorile Uniunii Europene, stat de drept a fost președintele Iohannis. România este pe un drum extraordinar generat de președintele României".

Singurul reprezentant care a lipsit din emisiune a fost cel de la USR, care trebuia să îl susțină pe Dan Barna.

Discursurile susținătorilor au fost atent disecate de juriul avizat al emisiuni Romania 2019, iar momentul cel mai important al serii a fost acordarea notelor.

Juratul OVIDIU ȘIMONCA a explicat cum a acordat punctajul său: "Mă bucur că toți cei 4 susținători au venit cu un ton echilibrat, un ton elegant. Acum să dau rezultatele, notele mele. Reprezentantul lui Mircea Diaconu are nota 2, n-a făcut decât să ne spună că este un cetățean simplu. La Paleologu dau nota 3. Iar legat de candidații pentru Dăncilă și Iohannis, am remarcat că domnul Căprar e foarte bine pregătit, a vorbit mai răspicat, mai așezat, mai cu argumente chiar decât Viorica Dăncilă, primește nota 4. Klaus Iohannis tot nota 4. Dan Barna 0, pentru că nu a fost prezent, nu a venit la examen.

Cozmin Gușă a anunțat scorurile acordate de ceilalți jurați: Bogdan Comaroni - Mircea Diaconu 3 puncte, Iohannis 3p, Dăncila 3p, Paleologu 4p, Dan Barna 0. Narcisa Iorga - Dăncilă 2p, Mircea Diaconu 3p, Iohannis 4p și Paleologu 5p. Cornelia Lalu - Mircea Diaconu și Viorica Dăncilă - 1 p, Paleologu și Iohannis 3p.

Marele câștigător al primei ediții a fost Eugen Tomac, susținătorul candidatului PMP Toader Paleologu.

"Totalul, dragi telespectatori în acest moment este așa: pe locul 5 Dan Barna 0 puncte deocamdată din partea juraților și probabil și a publicului Realitatea. Pe locul 4 Mircea Diaconu cu 9 puncte după prima rundă, pe locul 3 Viorica Dăncilă cu 10 puncte, pe locul 2 Klaus Iohannis cu 14 puncte și pe locul 1 Toader Paleologu, cu 15 puncte. ĂSTA ESTE CLASAMENTUL PRIMEI SERI, ne încălzim, jurații se obișnuiesc cu atmosfera, cu invitații, va fi un meci de anduranță, este o serie de 22 de emisiuni, o să ajungem la punctaje, o să ajungem la situații, o să discutăm și teme", a conchis Gușă.

În această seară, de la ora 20.30, Cozmin Gușă vă așteaptă alături de invitații săi la o nouă ediție a emisiunii România 2019, la Oradea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE