ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Revocarea Renatei Weber neconstituțională: CCR a admis sesizarea PSD!

Postat la: 29.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului este neconstituțională, a decis marți CCR, care a admis astfel sesizarea făcută de PSD.

Weber a fost demisă pe 16 iunie de parlamentarii puterii, într-o ședință la care PSD a refuzat să participe, formațiunea condusă de Ciolacu contestând apoi decizia la Curtea Constituțională și acuzând "atacul acestei coaliții toxice asupra statului de drept". La o zi după vot, Comisia de la Veneţia a cerut explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, cu majoritate de voturi, miercurea trecută, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să fie în funcţia de Avocat al Poporului. Acesta este lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi a fost propus pentru această poziţie de către UDMR, fiind susţinut şi de PNL.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a anunțat, joia trecută că numirea Avocatului Poporului se amână până când Curtea Constituțională va lua o decizie cu privirea la contestatia de demitere a Renatei Weber Funcția de Avocat al Poporului este foarte importantă pentru coaliția de guvernare pentru că poate bloca ordonanțele de urgență emise de Guvern prin atacarea lor la Curtea Constituțională.

După demiterea lui Weber, Ludovic Orban a declarat că revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului era "un deznodământ aşteptat", motivul principal pentru care a susţinut demiterea fiind că a pus "în pericol" viaţa şi sănătatea românilor.

"Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD. A fost chiar un "avocat al diavolului". Motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor. Sunt cuprinse mai multe puncte de vedere, am avut o argumentaţie suficient de puternică. Eu cred că era un deznodământ aşteptat revocarea doamnei Weber din funcţia de Avocat al Poporului", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre acuzaţia potrivit căreia Renate Weber nu ar fi avut dreptul la apărare, Orban a spus: "A fost convocată şi a fost prezentă în Comisiile juridice. Putea să vină să participe (n.r. - la plen). Avea nevoie de invitaţie specială? Aşa cum i s-a transmis că poate să participe la procedurile parlamentare... Ăsta este un pretext, nu este un temei serios. PSD poate să atace la Curtea Constituţională".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE