ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Referendumul lui Nicușor Dan, aprobat de Consiliul General cu o întrebare în plus. Când va avea loc

Postat la: 21.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul General al Capitalei a aprobat, luni, organizarea unui referendum local pe data de 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, proiectul fiind aprobat cu 47 de voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Primarul general, Nicușor Dan, a fost de acord să supună la vot un singur proiect de hotărâre care să conțină întrebările sale, la care s-a adăugat, prin amendament al PSD, întrebarea privind combaterea consumului de droguri în școlile din București.

„Exista o problemă tehnică cu proiectele de hotărâri care aveau întrebări diferite și am ajuns la soluția de a avea amendamente, astfel încât să existe un singur proiect de hotărâre", a explicat Nicușor Dan, conform G4Media, după ce toate cele trei întrebări au fost incluse în același proiect de hotărâre.

Legat de întrebarea cu privire la emiterea de autorizații de construcții doar de către primarul general, propunere care are nevoie de schimbarea legislației, Nicușor Dan a precizat că dacă referendumul va fi validat, iar Parlamentul va „confirma voința bucureștenilor", toate direcțiile de urbanism de la cele 6 primării de sector vor veni la Primăria Municipiului București și vor rezolva deficitul de personal de la PMB.

Așadar, referendumul se va ține pe 24 noiembrie, în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Pe buletine vor fi 3 întrebări, cele două propuse de edil și una propusă de PSD:

- „Sunteţi de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?"
- „Sunteţi de acord ca Primarul General al Municipiului Bucureşti să emită Autorizaţiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?".
- „Sunteți de acord ca Primăria Municipiului București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?"

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE