Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reducerea consumului de pesticide în UE, respinsă. Daniel Buda: prin acest amendament, ne-am asigurat că fermierii români nu vor avea de pierdut

Postat la: 05.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fermierii români vor fi protejați datorită unui amendament, depus de europarlamentarul PNL Daniel Buda, în contextul în care Comisia Europeană ar fi urmat să acorde derogări de la prevederile privind reducerea pesticidelor pentru statele membre unde utilizarea acestor substanțe este mai mică de 35% din media UE, situație în care se află și România.

Propunerea Comisiei Europene referitoare la reducerea utilizării pesticidelor chimice în statele Uniunii Europene a fost respinsă săptămâna trecută de plenul Parlamentului European. Aceasta prevedea reducerea cu 50% a utilizării pesticidelor chimice și cu 65% a utilizării pesticidelor mai periculoase până în 2030.

"Fermierii români vor putea asigura în continuare securitatea alimentară, utilizând aceeași cantitate de produse pentru protecția plantelor, respectând standardele europene", a declarat Daniel Buda în cadrul emisiunii Agroexpert de la Canal 33, moderată de Simona Man.

Daniel Buda a dat asigurări că "susținem, bineînțeles, reducerea utilizării pesticidelor chimice, însă această reducere trebuie să fie efectuată într-un mod echilibrat și responsabil. Este esențial însă ca înaintea acestor reduceri, UE să asigure alternative viabile".

La rândul său, deputatul Emil Dumitru susține că ministrul Agriculturii nici măcar nu știe ce s-a votat în Parlamentul European.

"L-am văzut în apariții publice în care susține că ceea ce au votat colegii de la PSD este foarte bine. România importă 75.000 de tone de șrot de soia modificată genetic care îl dăm furajarea animalelor, am susținut de a lungul timpului să se introducă cultivarea, dacă tot consumăm organisme modificate genetic, au apărut acum ca o soluție de compromis noile tehnici, care încearcă prin mutații naturale să îmbunătățească rezistența soiurilor la schimbările climatice și brusc dânsul spune că are o rezervă", a mai declarat Emil Dumitru.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE